Lorenzo, fiul marelui actor Anthony Quinn, sculptorul care a impresionat la Veneţia: "Simt că lipsește frumusețea și armonia". Ce spune despre România
Anul acesta, Veneția este buricul lumii artistice. A început Bienala Internațională de artă care va ține până în luna noiembrie. Aici l-am descoperit pe sculptorul Lorenzo Quinn şi expoziţia lui care emană emoţie, dragoste şi încredere într-o lume în care frumuseţea va învinge. Fiul marelui actor Anthony Quinn și al Iolandei Addolori, o italiancă născută chiar în Veneţia, se simte în oraşul italian ca acasă. Pentru inspiraţie şi suflu nou, ar vrea să viziteze şi Bucureştiul.
De Redactia Observator la 28.04.2024, 20:06Lorenzo Quinn a vrut să-şi facă destinul cu propriile mâini, pentru a nu creşte în umbra tatălui celebru.
Din copilărie, mama i-a insuflat dragostea pentru frumos. Oraşul lagunelor are un loc special în inima lui.
Veneția, este buricul lumii artistice
Lorenzo Quinn, sculptor: Mama mea s-a născut la Veneția, așa că am fost aici de foarte multe ori. Înseamnă mult și pentru viața mea personală, dar și pentru viața mea artistică. Am realizat aici multe și memorabile proiecte.
- Divorţul care zguduie Hollywood-ul. Meryl Streep şi Don Gummer se despart după 45 de ani de căsnicie. Cei doi...
- Artă cu drujba şi dalta. De cât timp are nevoie un sculptor pentru a realiza o statuie în mărime naturală
- Sculpturile lui Brâncuşi vor fi scanate cu lasere 3D. Ultimele lucrări de restaurare au avut loc în urmă cu 10 ani
Sunt proiecte prin care încearcă să dea voce localnicilor care se tem că orașul-bijuterie se va scufunda sub curiozitatea sutelor de milioane de turiști. Așa a părut lucrarea Support, ca un strigăt de ajutor.
Lorenzo Quinn, sculptor: Faptul că arta mea este reprodusă în întreaga lume pentru mine este uimitor. Își atinge scopul practic. Încerc să transmit mai multe mesaje: să ocrotim lumea în care trăim, mesaje despre schimbările climatice.
Expoziția de anul acesta vorbește despre trecutul misterios și incitant al Veneției, despre sufletele nestatornice care parcă bântuie pe canale. Istoria e readusă la viață.
Mihaela Călin: Suntem obișnuiți ca artele clasice să se întrepătrundă, dar mai nou artele se unește cu arta tehnologiei și ajungem să avem o imagine reală cu un exponat.
Lorenzo Quinn, sculptor: Este un alt fel de a respecta mediul înconjurător, pentru că lucrările sunt transparente într-un fel. Iar noaptea capătă o cu totul altă aură și devin aceste fantome minunate, aceste suflete minunate care bântuie prin oraș. Eu însumi sunt un suflet venețian.
Building Bridges, lucrarea sa de mari dimensiuni, a devenit un simbol în pandemie
În vremuri în care arta este militantă și șochează, Lorenzo Quinn se încăpățânează să nu facă rabat de la frumos și pozitiv. Crede cu tărie în actul artistic care îi unește pe oameni. Building Bridges, lucrarea sa de mari dimensiuni, a devenit un simbol în pandemie.
Lorenzo Quinn, sculptor: Ce încearcă oamenii de multe ori să facă este să provoace de dragul provocării. Poți să fii provocator, este ok asta, dar după mine trebuie să existe un scop în spate. Dar simt că asta lipsește acum și mai simt că lipsește frumusețea și armonia. Motivul pentru că care folosesc mâinile în sculpturile mai mari este pentru că prin sculptură nu poți să exprimi o rasă unei persoane doar văzând mâine, poate să fie cineva din orice parte a lumii.
Îi propunem să descopere încă o parte a lumii şi să viziteze Bucureştiul pentru inspiraţie.
Lorenzo Quinn, sculptor: Îmi place Bucureștiul! Este un oraș care a crescut mult față de anii din urmă când l-am văzut și sper să am un eveniment și acolo, da!