Electricianul care a condus Transelectrica cu o diplomă falsă a fost reţinut
Electricianul care a condus Transelectrica cu o diplomă de inginer falsă a fost reţinut! La două luni de la demascare, procurorii Parchetului General au declanşat o amplă operaţiune. Îl acuză pe Marius Caraşol de înşelăciune şi uz de fals, în timp ce oficialii Transelectrica îi cer să dea înapoi salariile încasate.
De Redactia Observator la 19.11.2019, 22:18Electricianul care a condus Transelectrica cu o diplomă de inginer falsă a fost reţinut! La două luni de la demascare, procurorii Parchetului General au declanşat o amplă operaţiune. Îl acuză pe Marius Caraşol de înşelăciune şi uz de fals, în timp ce oficialii Transelectrica îi cer să dea înapoi salariile încasate. Timp de aproape un an, Caraşol a fost plătit cu peste 10 mii de euro pe lună.
Fostul preşedinte al Transelectrica a fost reţinut după ce de dimineaţă procurorii au percheziţionat trei imobile deţinute de acesta. Marius Dănuţ Caraşol a intrat în atenţia procurorilor la finalul lunii septembrie, când a ieşit la iveală că acesta a folosit o diplomă de licenţă falsă pentru a fi numit în fruntea celei mai profitabile companii de stat.
Mircea Coşea, preşedintele Consiliului de Supraveghere Transelectrica: Pentru mine a fost o supriză extraordinară să văd că un om ajuns pe asemenea culmi poate să uzeze de nişte acte false, plastrografiate într-o manieră absolut grosolană, absolut grosolană.
Caraşol a ocupat funcţia de preşedinte Transelectrica din decembrie 2018. Timp de nouă luni a obţinut venituri de 460.000 de lei, bani pe care Transelectrica îi cere acum înapoi.
Mircea Coşea, preşedintele Consiliului de Supraveghere Transelectrica: Prejudiciul este pe salariu în perioada în care a ocupat un post fără să aibă pregătirea şi atestarea necesare.
Documentul prezentat de Caraşol arăta că acesta a urmat cursurile Facultăţii de Electrotehnică din cadrul Universităţii Politehnice din Bucureşti în perioada 1999 - 2005.
Diploma falsă, cu semnături fictive și greșeli de ortografie
Diploma de licenţă, datată în 2006, a ridicat însă suspiciuni. Semnăturile erau false, documentul avea elemente grafice care nu există în modelele standard, iar pe alocuri existau şi greşeli de ortografie. Faptul că preşedintele Transelectrica nu este licenţiat a fost confirmat şi de reprezentanţii Politehnicii, în momentul în care a izbucnit scandalul.
Ecaterina Andronescu, preşedintele Senatului Universităţii Politehnice - El a fost student la seral, n-a terminat. Cred că a făcut chiar mai mult (nr.r de 2-3 ani), că a făcut anii mai serios, adică a repetat vreo doi ani.
De fapt, ultima şcoală absolvită de Marius Dănuţ Caraşol este Liceul Industrial numărul 4, din Alexandria, Teleorman, în urma căruia s-a calificat ca electrician.
Pentru recuperarea prejudiciului de la Transelectrica, procurorii au instituit un sechestru asupra a două imobile deţinute de Caraşol, precum şi asupra unui cont bancar.