Medicul psihiatru Gabriel Diaconu, despre pelerinajul la Sf. Parascheva: "Acolo se va petrece catastrofa zilelor noastre. Mai rău decât Lombardia"
Medicul psihiatru Gabriel Diaconu face un apel către populație cu prilejul pelerinajului la racla moaştelor Sf. Parascheva şi atrage atenţia cu privire la şansele de infectare cu Covid-19 din cauza neglijenţei şi nepăsării oamenilor.
De Redactia Observator la 09.10.2021, 14:58- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Platforma care a prezis victoria lui Donald Trump scrie despre cine va câştiga alegerile în România. Clasamentul Polymarket
Medicul psihiatru atenţionează că Iaşul va înlemni în faţa exploziei de cazuri de coronavirus, după pelerinajul credincioşilor la racla Sf. Parascheva. "Până nu se vor schimba vânturile în zonă, acolo se va petrece catastrofa zilelor noastre. Mai rău decât Lombardia. Mai rău decât Manaus", spune Gabriel Diaconu, într-o postare publicată de el pe Facebook.
Gabriel Diaconu: "Continuă să facă asta deși alți preoți, unii de rang înalt, au murit de COVID"
Medicul îi trage de asemenea la răspundere pe pelerinii care au hotărât să meargă la procesiunile religioase la Iaşi, în ciuda exploziei de infectări cu coronavirus, dar mai ales în ciuda numeroaselor decese, chiar şi din cadrul bisericii, provocate de virusul Covid-19. Siderat, acesta se aşteaptă la ce e mai rău şi compară Iaşul cu Lombardia sau Manaus, două dintre cele mai afectate zone de pandemie.
"Izolare. Imaginea raclei Sf. Paraschiva, cu Moaștele făcătoare de minuni, dezinfectată “la fiecare 5 minute”, ar trebui să lămurească definitiv raportul de relevanță între miracole, și igienă: Anume că igiena poate face miracole, dar lipsa ei nu.
- Bunica Maria, primul pelerin care a ajuns la racla Sfintei Parascheva: ”M-am rugat pentru sănătate, bucurie și...
- Peste 3.000 de oameni au trecut pe la racla Sf. Parascheva, deși România este lovită dur de valul 4 de Covid. Unii...
- A început pelerinajul la moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva. Oamenilor nu li se cere certificatul verde sau...
Brâul Moldovei e printre cele mai lovite de pandemia de COVID. Este, în același timp, cel mai puțin vaccinat. Finalmente, religiozitatea oamenilor în zonă bate de departe educația formală, sau minima educație științifică. Aici ar putea Biserica Ortodoxă să facă o diferență. Perversa eschivare a păstorilor de oameni, sau vehementa atitudine a altora, orbiți de discurs și medievalism, e o verigă în lanțul dezastrelor.
În timp ce credincioșii pupă racla curățată cu spirt, pe secția de oncologie pediatrică de la Iași e focar de Covid. Pe secția de oncologie pediatrică sunt tratați copii cu cancere, că sunt leucemii, limfoame, diverse blastoame ale copilăriei sau alte sindroame mielo-displazice. Și prin boală, dar și prin natura tratamentului specific, imunitatea lor e modificată. Slăbită.
De-ar fi să fie un Dumnezeu, și de-ar fi să asculte rugi, oare n-ar merita mai degrabă copiii necăjiți decât pelerinii zdraveni, sănătoși, la moaște? Cum de nu le luminează mintea, nici lor direct dar nici prin preoți? Nimeni, înafară de preoții din moldovenime, n-a spus oamenilor minciuni despre COVID. Care mai de care s-au întrecut în aberații. Unii continuă să facă asta după ce ei înșiși au trecut prin infecție. Continuă să facă asta deși alți preoți, unii de rang înalt, au murit de COVID.
Toată călugărimea, indiferent de opțiune, e ținută captivă doctrinei religioase. Adică, ștergem racla cu spirt, dar le interzicem clericilor vaccinul, și sfătuim oamenii să dea cu agheasmă, că medicina e vrăjitorie iar vaccinul experiment. Toți, dar absolut toți participanții la acest spectacol supra-realist sunt vaccinați de bolile copilăriei. Sfidează logica, dar confirmă psihologia grupurilor. Până nu se vor schimba vânturile în zonă, acolo se va petrece catastrofa zilelor noastre. Mai rău decât Lombardia. Mai rău decât Manaus", a transmis psihoterapeutul.
Peste cinci mii de pelerini s-au închinat deja la racla Sfintei Parascheva de la Iaşi, ieri. Mulţi dintre ei şi-au petrecut noaptea în curtea Mitropoliei, aşteptând ca moaştele să fie scoase şi depuse afară, pe un baldachin special amenajat. Au venit credincioşi din toată lumea., aşteptând chair şi câeva ore pentru a ajunge la raclă. Printr-o procesiune impresionantă, cu un sobor de 50 de preoţi, racla a fost purtată în jurul Catedralei, iar mai apoi aşezată pe baldachinul unde va rămâne spre închinare timp de o săptămână. Zeci de mii de credincioşi sunt aşteptaţi la Iaşi în următoarele zile.