Antena Meniu Search
x

Video Bunica Maria, primul pelerin care a ajuns la racla Sfintei Parascheva: ”M-am rugat pentru sănătate, bucurie și să plece boala asta”

Peste cinci mii de pelerini s-au închinat deja la racla Sfintei Parascheva de la Iaşi. Mulţi dintre ei şi-au petrecut noaptea în curtea Mitropoliei, aşteptând ca moaştele să fie scoase şi depuse afară, pe un baldachin special amenajat. Sunt credincioşi veniţi din toată lumea. Care aşteaptă chiar şi câteva ore pentru a ajunge la raclă.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 08.10.2021, 20:20

Vezi și

A fost noapte albă pentru credincioşi, la Iaşi. N-a contat nici frigul tăios, nici oboseală. Bunica Maria are 67 de ani. Este primul pelerin care a ajuns la raclă. Un obicei pe care-l are de copilă.

Maria Popa: ”Am intrat prima, slavă ție, Doamne! An de an vin, nu puteam lipsi anul acesta. Sfânta ne-a primit cu bucurie. I-am cerut sănătate, bucurie și să plece boala asta”

Mii de credincioşi au aşteptat zorile pentru ca moaştele să fie scoase din catedrală.

Femeie: ”A fost o mulțumire enormă, ce să zic”.

Pe acelaşi subiect

Racla Sfintei Parascheva, purtată în jurul Catedralei de un sobor de 50 de preoți

Printr-o procesiune impresionantă, cu un sobor de 50 de preoţi, racla a fost purtată în jurul Catedralei, iar mai apoi aşezată pe baldachinul unde va rămâne spre închinare timp de o săptămână.

Nichifor Botoșăneanul, episcop vicar Arhiepiscopia Iașilor:Când slujim primim o putere şi o bucurie pe care o putem împărtăşi şi celorlalţi”.

La răsărit, curtea catedralei s-a umplut de pelerini.

Femeie: ”Sunt însărcinată, am gemeni şi am zis să trec pe la Cuvioasa să ne rugăm pentru ei”.

Pelerini de toate vârstele și din toată lumea la racla Sfintei Parascheva de la Iași

Sunt mii de oameni, de toate vârstele. Şi, din toată lumea. Massimo este italian. A aflat de la soţia româncă de pelerinajul de la Iaşi.

Italian: ”E un loc sacru, unde vii să te căieşti, un loc pentru cei religioşi”. Infirmier de meserie, bărbatul ne avertizează: ”Trebuie să ne vaccinăm. Eu l-aş face obligatoriu. În Italia sunt 1.500 de cazuri şi 30, 35 de morţi. Aici am văzut că sunt 15- 20.000 de infectaţi şi prea mulţi morţi”.

Pelerinii nu au nevoie de buletin sau certificat de vaccinare pentru a intra.

Clara Mihociu, reporter Observator:La fiecare 10 minute, racla este searsa de 2 persoane cu dezinfectant, iar în momentul în care fluxul de pelerini va fi mai mare, igienizarea se va face şi mai des”.

Zeci de mii de credincioşi sunt aşteptaţi la Iaşi în următoarele zile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Bunica Maria, primul pelerin care a ajuns la racla Sfintei Parascheva: ”M-am rugat pentru sănătate, bucurie și să plece boala asta”