Mia a venit din Italia la moaştele Sfintei Parascheva ca să sfinţească măştile chirurgicale: "Am simţit aşa o chemare. Nu pot fără ajutorul dânsei"
Tradiţiile vechi lasă locul unor obiceiuri noi în pandemie. O româncă s-a întors din Italia special pentru pelerinajul de la Iaşi. A adus cu ea un mănunchi de măşti pe care le-a atins de racla Sfintei Parascheva. Speră astfel să-i protejeze pe membrii familiei şi virusul să nu-şi croiască drum spre ei.
De Clara Mihociu la 12.10.2021, 20:08Mia este plecată de ani buni în Italia. Stabilită la Verona, femeie ia în fiecare an avionul şi vine la Sfânta Parascheva. Anul acesta a adus câteva obiecte speciale pentru a le sfinţi: măşti chirurgicale.
Mia Danci: Am simţit aşa o chemare. Sunt 5-6 ani în fiecare an când vin aici. Locuiesc în Italia, sunt cetăţean italian, dar nu pot fără ajutorul dânsei.
În timp ce mulţi pelerini vin cu haine, icoane sau mâncare, femeia a adus în acest an măşti. Speră ca virusul să nu-şi găsească drum spre familia ei.
Mia Danci: Măştile le duc acasă pentru ei. Anul ăsta soţul meu a fost foarte bolnav.
- Moaştele Sf. Parascheva: O femeie sărută geamul plin de spirt al raclei, înainte ca aceasta să fie dezinfectată...
- Femeie filmată cum șterge un mănunchi de măști de protecție de racla cu moaștele Sf. Parascheva: Pentru noroc,...
- A cincea zi de pelerinaj la Iaşi. 40.000 de pelerini au trecut pe la racla Sfintei Parascheva
A venit la sfinţit de măşti chirurgicale
Un alt pelerin a venit cu toată familia la moaştele Sfintei Parascheva. Însă, nu i-a uitat nici pe prietenii virtuali.
Credincioşi: Sunteţi în direct?
Doamne ajută!
În direct!
Pe facebook!
Cine se uită?
200.000 de oameni!
I-a strâns pe toţi aproape printr-un live pe Facebook. Omul nu se dă în lături nici când ajunge în faţa raclei. Îndreaptă telefonul şi caută cel mai bun cadru.
Doamne ajută, să ne ajute Sfânta Parascheva! Şi prieteni, şi colegi şi toată lumea! Ia uite, Costel Areoni se uită!
Iar ca el sunt mulţi...
"Am copiii plecaţi afară şi le transmit".
"Pentru cei care nu pot ajunge, sunt persoane care sunt bolnave la pat".
Reporter-credincioasă: Eraţi cu cineva pe telefon?
Da! Cu o colegă!
N-a putut ajunge?
Am intrat în direct ca să fie şi ea măcar cu sufletul mai aproape de Parascheva.
Reporter-credincioasă: Fotografiile pentru cine le-aţi făcut?
Să arăt la soră, nepoţilor, la copii, la toţi ai familiei. La câte sunt pe pământul ăsta de rele. Poate ne ajută Dumnezeu.
Pr. Constantin Sturzu, Mitropolia Moldovei și Bucovinei: Văd că a luat amploare modalitatea aceasta de a comunica prin video apel. După ce ies, se opresc la o distanţă rezonabilă şi fac o fotografie să aibă o amintire.
De mâine se aşteaptă ca numărul pelerinilor să crească, aşa cum se întâmplă în fiecare an în preajma hramului. Se spune că pe 13 şi 14 octombrie puterile Sfintei Parascheva sunt mai mari. Racla cu moaştele sfinte va rămâne în curtea Mitropoliei până pe 15 octombrie.