Motivele care îi fac pe români să îşi schimbe locul de muncă. Pe un sfert dintre ei nu i-ar mai convinge nimic să rămână - sondaj
Analizăm ce se mai întâmplă pe piaţa muncii, căci pare că vor fi multe schimbări în perioada următoare. Cel puţin potrivit unui sondaj, care arată că peste 40 la sută dintre angajaţi sunt nemulţumiţi sau foarte nemulţumiţi de actualul loc de muncă. Iar o treime dintre ei sunt decişi: vor să părăsească actualul colectiv şi să caute altceva. Sunt mai multe concluzii interesante ale studiului.
De Redactia Observator la 17.04.2024, 13:14Avem concluzii interesate, unele neaşteptate dar şi unele previzibile, începem aşadar cu banii. 67% dintre angajaţi spun că sunt nemulţumiţi de salariilor lor. Lista nemulţumirile este lungă, printre motivele care îi fac pe salariaţi să ia în calcul o mutare se numără imposibilitatea de avansare în companie, laolaltă cu managementul slab şi cu lipsa recunoaşterii muncii, 16% sunt atât de sătui de astfel de situaţii încât plecarea lor este absolut iminentă, nimeni şi nimic nu i-ar mai putea convinge să rămână la actualul lor loc de muncă.
Angajaţii dau mai multă atenţie beneficiilor de la locul de muncă
Pe de altă parte dacă actualul angajator vine cu o contraofertă, aproape 44% spun că ar anula plecarea pentru mai mulţi bani. Alţii ar face-o pentru şanşa de a lucra şi la alte proiecte. Realitatea ne arată însă că între a zice şi a face e cale lungă şi multe motive personale la mijloc. Faptul că nu au găsit încă o variantă bună ori sunt într-o zonă de confort prea mare îi ţin pe loc pe cei mai mulţi salariaţi.
Dar, pentru că vorba ceea: cine se frige cu ciorbă, suflă şi în iaurt, cei mai mulţi angajaţi spun că la următoarea ofertă de muncă, oricând ar veni ea, vor fi mai atenţi la pachetul de beneficii. Tichetele de masă, abonamentul medical, dar şi posibilitatea de a lucra de acasă sunt condiţiile puse de salariaţi, arată studiul realizat de o platformă online de recrutare, în parteneriat cu o companie de soluţii financiare.