Antena LIVE

Curs valutar

Noi reguli de călătorie în Europa. Certificatul verde devine vital: valabilitate de 9 luni, propusă de Comisia Europeană

Comisia Europeană a propus joi ca începând din 10 ianuarie valabilitatea certificatului verde să fie limitată la 9 luni după vaccinarea cu schema completă şi a deschis de asemenea posibilitatea prelungirii acestei valabilităţi după administrarea dozei booster.

De la 25.11.2021, 17:06
WhatsApp
Noi reguli de călătorie în Europa: Cerificatul verde devine vital, va fi valabil 9 luni Shutterstock

''Comisia propune abordarea bazată pe persoană'pentru măsurile legate de călătorii şi o perioadă standard de valabilitate a certificatelor de vaccinare de nouă luni după schema principală de vaccinare. Comisia ar putea, la nevoie, să propună o perioadă corespunzătoare de valabilitate de asemenea pentru certificatele de vaccinare emise după un booster'', transmite Comisia Europeană. Comisarul european pentru justiţie, Didier Reynders, a prezentat recomandarea menţionând că Bruxellesul propune extinderea certificatului de vaccinare şi după vara viitoare ''ca măsură pentru a facilita libera circulaţie în siguranţă'' în interiorul UE.

Noi reguli de călătorie în Europa: Cerificatul verde devine vital

Comisia Europeană a pregătit noi recomandări de călătorie pentru întreaga UE, relatează Politico, citând surse. La ce să ne așteptăm? La o „recomandare privind libera circulație” pentru ca în interiorul blocului călătoriile să se desfășoare cât mai ușor și sigur posibil. Cea mai mare schimbare generală va fi trecerea de la o abordare bazată pe țară la una bazată pe persoană, care ține cont de statutul individual al cetățeanului. Cu alte cuvinte, țările UE nu ar trebui să mai impună carantină în funcție de locul de unde călătorești, ci în funcție de prezentarea unui certificat verde valid.

Fără restricții pentru persoanele nevaccinate

Pe acelaşi subiect

Comisia profită de orice ocazie în declarațiile sale publice pentru a prezenta vaccinarea ca instrument principal pentru a invinge pandemia, dar nu va recomanda restricții pentru cei care nu sunt inoculați, așa cum au făcut Austria sau alte țări.  Oficialii Comisiei au insistat că nu va exista nicio discriminare între persoanele vaccinate și cei care au ales să nu se imunizeze, dar au un test COVID negativ valabil încărcat în certificatul digital UE. Cu toate acestea, pe măsură ce certificatul verde COVID va deveni din ce în ce mai vital pentru călătorii, oamenii vor trebui testați mai regulat, făcând vaccinarea opțiunea mai ușoară și mai sigură.

Harta țărilor va fi modificată, lunându-se în considerare mai multe date precum ratele de vaccinare, nu doar incidența și rata de pozitivare, așa cum este cazul în prezent. Vor exista, de asemenea, mai puține scutiri de la carantină pentru a reduce numărul de persoane care ocolesc certificatul verde COVID, în calitate de lucrători esențiali. În ceea ce privește vaccinarea cu booster-ul, studiile arată o scădere semnificativă a protecției oferită de vaccin după șase luni. Bruxelles-ul va prezenta o actualizare a permisului digital COVID pentru a include boosterul în certificatul verde la nivel de bloc comunitar.

Pregătește-te pentru o iarnă nesfârșită de coronavirus

Pregătește-te pentru o iarnă nesfârșită de coronavirus, scrie publicația Politico. Uniunea Europeană se îndreaptă spre tot mai multe restricții. În timp ce viitorul cancelar german, Olaf Scholz, nu a oferit detalii despre planurile sale pentru a contracara creșterea numărului de noi cazuri de COVID din țară (a sugerat ca vaccinurile să fie obligatorii pentru lucrătorii din domeniul sănătății), tot mai multe țări din bloc impun noi măsuri pentru a face față noului val de infectări.

Franța urmează să anunțe noi restricții astăzi, dar nu va impune o carantină națională, a indicat un purtător de cuvânt al guvernului. În schimb, așteptați-vă la știri despre booster, modificări ale regulilor pentru certificatul verde și accent pe măsurile de distanțare socială. Guvernul olandez va anunța mai multe restricții vineri, după ce țara a raportat cea mai mare creștere zilnică a infecțiilor de la începutul pandemiei – în ciuda introducerii unui lockdown redus săptămâna trecută, care a provocat trei nopți de proteste.

Slovacia a anunțat un lockdown de două săptămâni. Deși acesta va fi reevaluat după 10 zile, orice relaxare a restricțiilor s-ar aplica numai celor vaccinați complet. Slovacia are una dintre cele mai scăzute rate de vaccinare din UE, depășind doar România și Bulgaria. De asemenea, Italia a înăsprit regulile miercuri. Italienii vor trebui să prezinte în curând dovada vaccinării sau trecerii prin boală pentru a intra în majoritatea locurilor publice, testele covid negative nu mai sunt o bază validă pentru un a primi un certificat verde.

Redactia Observator

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

europa certificat verde comisdia europeana calatorii
Întrebarea zilei
Vei merge la vot în turul 2 al alegerilor prezidențiale?

DA

NU

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Stiri Sportive Citește și
Unde se pune bicarbonat de sodiu în mașina de spălat rufe ca să curețe petele...
Fanatik.ro
Publicat 25.11.2024
Fenomenul Georgescu. Mâna ieșită din pâclă care ne strânge de gât pe toți
spotmedia.ro
Publicat 25.11.2024
Fețe, fețe la prezidențiale – Imagini inedite cu candidații la vot (Galerie...
spotmedia.ro
Publicat 24.11.2024
Cine e misteriosul bogătaș BOGPR care a făcut campania independentului Călin...
Gandul
Publicat 25.11.2024
Cum a ajuns Ion Iliescu primul președinte al României democrate. Istoria...
Adevărul
Publicat 25.11.2024
De ce Carmen Iohannis nu a votat alături de soțul său, Klaus Iohannis, la...
A1
Publicat 24.11.2024
Horoscopul zilei de 26 noiembrie 2024. Berbecii sunt atenți la cheltuieli. Află...
CaTine
Publicat 25.11.2024
Cine este Călin Georgescu, candidat independent la Alegerile Prezidențiale 2024....
spynews.ro
Publicat 25.11.2024
Cele mai tari meme-uri după surpriza istorică de la alegerile prezidențiale:...
GSP
Publicat 25.11.2024
Care este averea lui Călin Georgescu! Ce mașină conduce și în ce bancă își...
Click.ro
Publicat 25.11.2024
Informațiile electorale false de pe TikTok. Cum au fost influențați...
Useit
Publicat 25.11.2024
Câți bani ar fi plătit Călin Georgescu pe TikTok pentru a fi promovat de...
Redacţia.ro
Publicat 25.11.2024
Prima declarație de la Kremlin despre victoria lui Călin Georgescu în primul...
libertatea.ro
Publicat 25.11.2024
Taylor Swift a purtat un colier strălucitor cu diamante pentru o cină în New...
ZU
Publicat 25.11.2024
Rețeta simplă de covrigi de casă. Pașii pe care să-i urmezi ca să iasă mai...
Hello taste
Publicat 25.11.2024
Cel mai bun mic dejun pentru copiii care merg la școală. Nutriționiștii...
Deparinti
Publicat 25.11.2024
Cine este Călin Georgescu, independentul care l-a învins și pe George...
ziare.com
Publicat 24.11.2024
Cei mai iubiți 7 actori turci în 2024. Care sunt preferații fanelor din...
Happy
Publicat 25.11.2024
Nouria Nouri, fosta soție a lui Daniel Iordăchioaie, și-a cunoscut actualul...
DIVA
Publicat 23.09.2024
Cum să faci maia naturală. Ce tipuri de pâine sunt mai sănătoase
Medicool
Publicat 25.11.2024