Antena Meniu Search
x

Elveția, prima țară din lume care ține referendum pentru certificatul verde. Câți sunt de acord

Elvețienii sunt chemați la urne duminică, să se pronunțe într-un referendum în legătură cu modificări ce urmează să fie aduse Legii COVID, inclusiv cu privire la temeiul juridic al certificatului verde.

de Redactia Observator

la 24.11.2021, 17:44

Elveția, prima țară din lume care ține referendum pentru certificatul verde. Câți sunt de acord
Protest față de restricțiile anti-Covid în Elveția - Profimedia

Este prima țară din lume care face un astfel de referendum, potrivit Agenției ANSA, potrivit Mediafax. Nu este, însă, prima dată când elvețienii votează măsuri de sănătate pentru a combate o pandemie: legea privind coronavirusul a fost deja supusă votului popular pe 13 iunie. La vremea respectivă, a fost acceptată cu mai mult de 60% din voturi.

Duminică, elvețienii sunt din nou chemați să se pronunțe prin vot asupra legii, ca urmare a modificărilor adoptate de Parlament în martie și împotriva cărora a fost organizat un referendum. Cea mai contestată modificare se referă la temeiul juridic al certificatului verde COVID. La fel ca în alte țări, certificatul - care atestă vaccinarea, un test COVID negativ sau trecerea prin boală - este contestat în mod regulat prin demonstrații de stradă, dar, potrivit ultimelor sondaje, se așteaptă ca noua versiune a legii să treacă de urne și să fie aprobată de 61% dintre alegători. 38% sunt împotrivă, iar 1% sunt nehotărâți.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Elveția, prima țară din lume care ține referendum pentru certificatul verde. Câți sunt de acord