O nouă tranşă de vaccin Pfizer BioNTech soseşte luni în ţară: 511.290 de doze vor ajunge pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara
Comitetul de coordonare a vaccinării anunţă că, luni, va sosi în ţară o nouă tranşă de vaccin produs de compania Pfizer BioNTech, însumând 511.290 de doze.
De Redactia Observator la 18.04.2021, 14:35- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Platforma care a prezis victoria lui Donald Trump scrie despre cine va câştiga alegerile în România. Clasamentul Polymarket
Potrivit CNCAV, dozele vor fi livrate pe cale aeriană, iar transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră.
Vaccinurile sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă.
Cele mai multe doze în Bucureşti şi Braşov
Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din Bucureşti, cât şi din ţară, dozele fiind distribuite după cum urmează:
- CNCAV: 2.481 de medici au făcut COVID-19, de la începutul anului. 81% nu primiseră încă nicio doză de vaccin
- Autorităţile încearcă să retrezească interesul românilor pentru vaccinare: echipe mobile, centre drive-through...
- Şefii companiilor Pfizer şi Moderna anunţă că sunt şanse mari să avem nevoie şi de a treia doză. La cât...
Centrul Naţional de Stocare Bucureşti: 146.250 doze;
Centrul Regional de Depozitare Braşov: 64.350 doze;
Centrul Regional de Depozitare Cluj: 62.010 doze;
Centrul Regional de Depozitare Constanţa: 74.880 doze;
Centrul Regional de Depozitare Craiova: 54.990 doze;
Centrul Regional de Depozitare Iaşi: 58.500 doze;
Centrul Regional de Depozitare Timişoara: 50.310 doze.
Până la acest moment, ţara noastră a recepţionat 3.886.019 doze de vaccin produse de compania Pfizer, iar 3.362.997 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei, scrie News.
În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepţionate de România în tranşa curentă, cât şi în tranşele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Naţional şi centrele regionale de depozitare, prin direcţiile de sănătate publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti.
În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziţie de firma producătoare, sens în care, săptămânal, ţara noastră primeşte tranşele de vaccin necesare imunizării populaţiei.