Antena Meniu Search
x

WSJ: Johnson & Johnson le-a propus rivalilor o alianță pentru a investiga cazurile de tromboze. Pfizer și Moderna au refuzat

Compania americană Johnson & Johnson a cerut ajutorul rivalilor de la AstraZeneca, Moderna și Pfizer pentru a-și uni eforturile și studia riscurile dezvoltării de cheaguri de sânge după vaccinarea anti-Covid, potrivit Wall Street Journal. 

de Georgiana Dulgheru

la 16.04.2021, 15:04

WSJ: Johnson & Johnson le-a propus rivalilor o alianță pentru a investiga cazurile de tromboze. Pfizer și Moderna au refuzat
Vaccin Johnson & Johnson - Profimedia
  • J&J a solicitat în privat producătorilor rivali de vaccin Covid-19 să investigheze cazurile de tromboze.
  • AstraZeneca a fost interesată să-și unească forțele, Pfizer și Moderna au refuzat.

AstraZeneca a fost interesată să-și unească forțele pentru a investiga problema de siguranță și pentru a comunica beneficiile și riscurile vaccinului, dar Pfizer și Moderna au refuzat, spunând că nu văd necesitatea unei acțiuni de grup, potrivit Wall Street Journal, care citează surse apropiate companiei. 

Johnson & Johnson a încercat prin e-mailuri și apeluri telefonice către rivali să construiască o alianță informală pentru a comunica mai bine beneficiile și riscurile vaccinurilor și pentru a răspunde îngrijorărilor din rândul publicului cu privire la cazurile de tromboze. 

Șase femei care au primit vaccinul Johnson & Johnson au dezvoltat cheaguri de sânge, iar una a murit, din peste șapte milioane de doze de vaccin administrate în SUA, potrivit oficialilor federali din domeniul sănătății. Reacția adversă specifică nu a fost raportată la nicio altă persoană care a primit vaccin Pfizer sau Moderna, au spus oficialii americani.

Directorii Pfizer și Moderna au refuzat propunerea celor de la J&J, spunând că vaccinurile lor par sigure, potrivit surselor WSJ. Cele două companii s-au opus, de asemenea, și pentru că nu au văzut necesitatea implicării lor când deja cazurile sunt investigate de autoritățile de reglementare și producătorii vizați. Un alt motiv ar fi acela că Pfizer și Moderna sunt preocupate că o astfel de asociere ar păta imaginea vaccinurilor proprii. Doar AstraZeneca, care se confruntă cu aceeași situație, a fost de acord.

Statele Unite, Uniunea Europeană şi Africa de Sud au oprit temporar administrarea vaccinului făcut de Johnson & Johnson.  Este al doilea ser cu probleme, bazat pe tehnologia tradiţională, după AstraZeneca.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » WSJ: Johnson & Johnson le-a propus rivalilor o alianță pentru a investiga cazurile de tromboze. Pfizer și Moderna au refuzat