Părinți români fericiți să-și strângă în brațe bebelușii aduşi pe lume de mame-surogat, în Ucraina. ”Micuţa este o războinică”
Sub zgomot de bombe şi alarme, copiii se nasc în continuare în Ucraina. Mulţi dintre ei, copii români, aduşi pe lume de mame-surogat. Cinci dintre nou născuţii veniţi pe lume în ultimele zile au fost reuniţi cu părinţii lor la Cernăuţi. Alte 50 de familii aşteaptă cu sufletul la gură să li se nască, departe de ei, bebeluşii. Iată poveştile lor, demne de un film.
De Redactia Observator la 13.03.2022, 21:20În Ucraina, luptă pentru supravieţuire nu doar poporul ucrainean. Ci şi nou-născuţii românilor, aduşi pe lume de mame-surogat în vreme de război. Clinicile private s-au pregătit să pună mamele şi bebeluşii la adăpost.
Ucraineancă: ”Acest buncăr poate adăposti 200 de persoane, care se vor simți confortabil aici. Avem saci de dormit, măsti de gaze pentru toți. Rafturile sunt pline cu mâncare, avem tacâmuri, șervețele, scutece și tot ce nevoie pentru bebeluși”.
Cataleya s-a născut cu o săptămână înainte de termen. Emoţiile au fost prea mari pentru mama care o purta.
Andreea, mama: ”Nimănui nu-i este uşor să stea închis într-un buncăr pe un scaun sau pe un pat între patru pereţi de unde nu pot vedea lumina zilei”
- Imagine emoționantă. Mamele poloneze lasă pe peronul gării cărucioare pentru bebelușii refugiaţi din Ucraina
- „Am uitat de bombardamente doar în travaliu”. Povestea unei mame care a născut în subsolul unei maternităţi...
- Bebeluşi născuţi prematur şi copii bolnavi de cancer, trataţi în subsolul unui spital din Kiev: "Tremuri...
În ciuda lipsurilor, fetiţa cuplului de români care locuiesc în Spania a venit pe lume în zodia curajoşilor, sub un cer din care cădeau bombe.
Andreea, mama: ”Fetiţa mea a făcut icter, a fost pusă la lampă şi, pentru a o putea linişti, a trebuit să improvizeze o suzetă dintr-o mănuşă chirurgicală”
Bebeluși născuți în Ucraina cu mame surogat, aduși la Cernăuți cu ambulanța
Pentru că nu au putut ajunge până la Kiev, cinci cupluri de români s-au oprit la Cernăuţi. Bebeluşii lor, născuţi în spitale sau buncăre, au fost transportaţi către părinţii lor joi noaptea cu ambulanţa şi vegheaţi cu arma.
A doua zi, Andreea şi soţul ei, au cunoscut-o în sfârşit pe Cataleya, fetiţa născută în mijlocul războiului.
Andreea, mama: ”Mănâncă şi este liniştită şi doarme, nu se plânge: micuţa este o războinică, chiar este o războinică”
Elias nu a mai prins cursa către părinţi. S-a născut cu doar 3 ore înainte ca ambulanţa să plece. Acum, e cu o bonă în Kiev.
Mama lui Elias: ”Băieţelul a ieşit din spital astăzi e bine, sănătos, măcar atât şi Doamne ajută! În fiecare dimineaţă, doamna de la clinică ne anunţă cum se simte, cum a trecut noaptea şi ne trimite filmuleţ sau poze. Nu ştim când o să fie transferul următor”.
Doi părinți așteaptă de 3 săptămâni, la graniță, să-și strângă în brațe băiețelul născut la Kiev
Părinţii lui Elias au vrut să fie la Kiev, alături de mama-surogat, la naştere. Dar prima zi de război i-a prins la graniţă şi au fost obligaţi să se oprească la Cernăuţi. Acolo aşteaptă deja de 3 săptămâni să îşi cunoască fiul.
Mama lui Elias: ”Am aşteptat 9 luni să ajunga şi, acum că a ajuns, a ajuns războiul. Foarte emoţionant, ne dorim să îl strângem cât de curând în braţe. Am luat hăinuţele şi nici nu ştim dacă o să îi vină pentru că s-a nascut destul de măricel”.
Alte 50 de familii de români aşteaptă ca bebeluşii lor să se nască în următoarele luni, aduşi pe lume de mame-surogat din Ucraina