Antena Meniu Search
x

Video Părinți disperați încearcă să-și recupereze bebelușii din Ucraina bombardată. Leni şi Moise au venit pe lume sub cerul brăzdat de rachete

Războiul din Ucraina schimbă dramatic viaţa multor cupluri care voiau să devină părinţi, chiar dacă se află la mii de kilometri depărtare. Industria mamelor-surogat a fost blocată. Sunt mii de ucrainence pentru care maternitatea este un serviciu bine plătit, intermediat de stat. Unele au sarcini avansate, altele au şi născut în Kievul bombardat. Un cuplu de americani, cărora o mamă de împrumut le-a născut doi fii, încearcă disperaţi să-şi recupereze bebeluşii.  

de Redactia Observator

la 03.03.2022, 08:22

Vezi și

În timp ce Ucraina era invadată de armata furioasă a liderului de la Kremlin, Alexander, un american de 46 de ani, şi soţia sa Irma se pregăteau să fie o familie. După ani întregi de frământări şi vise spulberate, o mamă surogat, găsită în Kiev, urma să le îndeplinească dorinţa de a fi părinţi. Ucraina este una dintre puţine ţări în care statul intermediază aranjamente între părinţi şi mame surogat. O adevărată industrie. 

Alexander Spektor: Sunt incredibil de îngrijorat, obosit, dar am speranţă!

Vineri, după o sarcină dificilă, naşterea s-a declanşat. În zgomotul infernal al bombardamentelor şi al sirenelor, mama surogat a plecat către spital. Femeia s-a trezit captivă trei ore în ambulanţă, din cauza militarilor care controlau toate maşinile. 

Alexander Spektor: Sunt bebeluşi născuţi la 32 de săptămâni şi jumătate. 

Pe acelaşi subiect

Leni şi Moise s-au născut într-un loc ostil

După un travaliu sub ameninţarea armelor, Leni şi Moise au venit pe lume. Doi băieţi născuţi prematur, fragili, care au aflat încă din prima zi că lumea este un loc ostil. Spitalul în care erau a fost bombardat. 

Alexander Spektor: Când bombardamentele au început, au trebuit să fugă peste stradă la o biserică. Acolo era un adăpost. Azi au fost transferaţi de către o echipă, de o ambulanţă într-un loc sigur, un spital care are echipament potrivit. 

De o săptămână, războiul din sufletul lor e greu de descris. 

Cei doi părinţi sunt non stop în legătură cu mama-surogat. 

Alexander Spektor: Se duce la farmacie şi ne trimite poze, video-uri. Este bine, este puternică. Ea (n.r - mama surogat) este acolo (n.r. - în spital) cu copiii. Este minunată. Fiul ei Nikita, care are şase ani, o aşteaptă pe mamă acasă. Ambii sunt parte din familia noastră. 

În fiecare an, sunt peste 2500 de bebeluşi care se nasc în Ucraina, din mame surogat

Bebeluşii au nevoie de cel puţin trei săptămâni de spitalizare. O misiune copleşitoare când cerul este brăzdat de rachete şi ruşii nu dau înapoi. 

Alexander Spektor: Pe termen lung, sperăm la un transport medical echipat cu tot ce trebuie printr-o rută sigură. Mă gândesc să merg în Ucraina şi să fiu cu copiii. 

Oamenii caută acum disperaţi o ambulanţă care poate transporta bebeluşii născuţi prematur şi o călăuză care să le găsească un traseu sigur, departe de haos. În fiecare an, sunt peste 2500 de bebeluşi care se nasc în Ucraina, din mame surogat

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Părinți disperați încearcă să-și recupereze bebelușii din Ucraina bombardată. Leni şi Moise au venit pe lume sub cerul brăzdat de rachete