Plângeri penale pe numele profesoarei acuzate că vine cu arma la cursuri
Plângeri penale pe numele profesoarei de tehnologie acuzate că vine cu arma la cursuri. Directorul uneia dintre şcolile în care predă, dar şi părinţii elevilor au sesizat poliţia. În plus, va începe şi cercetarea disciplinară, care ar putea duce la demiterea profesoarei.
De Redactia Observator la 03.10.2019, 20:32Plângeri penale pe numele profesoarei de tehnologie acuzate că vine cu arma la cursuri. Directorul uneia dintre şcolile în care predă, dar şi părinţii elevilor au sesizat poliţia. În plus, va începe şi cercetarea disciplinară, care ar putea duce la demiterea profesoarei. Inspectorul şcolar general a cerut anchetă după ce a urmărit la Observator confruntarea halucinantă dintre profesoară şi părinţi. Până când nu va fi luată o măsură, elevii anunţă că nu vor intra la ore.
Profesoara continuă cu mesahele halucinante: "Mie mi-e scârbă de dumneavoastră. Dacă săriţi la mine la bătaie, într-adevăr vă primiţi doua palme, poate şi mai rău".
Mihaela Ioana Neacşu, inspector şcolar general Bucureşti: În virtutea lucrurilor pe care le-am văzut nu doar noi, ci o ţară întreagă, cred că există premisa demarării unui astfel de demers
Abia după ce Observator a difuzat reacţiile profesoarei, Inspectoratul Şcolar a decis să formeze o comisie disciplinară. Echipa noastră a filmat discuţia halucinantă dintre cadrul didactic şi părinţi. Ameninţările profesoarei nu mai pot fi ignorate, spun autorităţile din Învăţământ.
"Da, am armă, am mitralieră, am şi un tun! Care e problema ta? Şi care e problema ta? Mergeţi în altă parte! Da, duceţi-vă dumneavoastră! Ia copilul şi du-te! Vă e frică că nu sunt în stare să ia 10 la mine! De aia vă e frică", a fost mesajul profesoarei către părinţi.
Mihaela Ioana Neacşu, inspector şcolar general Bucureşti: Dacă se pune problema ca un singur copil să fie afectat, este deja grav. Aici deja vorbim de foarte mulţi copii. Însă nu vă imaginaţi că doamna nu este verificată
Este verificată de cel puţin două săptămâni, atunci când directoarea unei şcoli din Sectorul 6 al Capitalei a şi depus plângere penală împotriva femeii. Părinţii au făcut şi ei plângeri peste plângeri
Legal, activitatea unei Comisii de Disciplină se poate desfăşura pe parcursul a 30 de zile şi se poate solda cu avertisment, amendă ori desfacerea contractului de muncă. Elevii însă refuză să intre la orele Mihaelei Cioc.
Gabriel Mutu, primar Sector 6: Pe baza informaţiilor care au apărut în presă, voi trimite sesizare către cele două şcoli. Nu ştiu dacă e nevoie de o lună. Cred că se poate face şi într-o săptămână. Nu există susţinere pentru această doamnă
Deşi a avut contractul de muncă desfăcut de mai multe ori în 10 ani de învăţământ, profesoara de tehnologie predă ca suplinitor în şcolile din Bucureşti, pentru că a reuşit să ia notă mare la titularizare.
A transmis că nu va ceda în faţa părinţilor. Aşa că soluţia rămâne tot schimbarea metodologiei privind mobilitatea personalului didactic, spun directorii.
Un cazier disciplinar al profesorului ar rezolva problema, doar că momentan nu are cine să se gândească la aşa ceva. Ministerul Educaţiei este o instituţie fără ministru.