Pompierul ars la Medgidia, infectat cu șase bacterii intraspitalicești! Soția e disperată: "Nu mai răspune la antibiotic. Nu știu ce să mai fac"
Purtat pe la trei spitale, apoi un verdict dur! Fostul pompier din Constanţa, internat cu arsuri grave la Floreasca, s-a ales cu şase bacterii nosocomiale! Vestea a picat ca un trăsnet peste familie. Mai ales că soţia sa ceruse, în urmă cu câteva zile, să fie transferat la o clinică din Belgia.
De Redactia Observator la 17.11.2018, 17:25Purtat pe la trei spitale, apoi un verdict dur! Fostul pompier din Constanţa, internat cu arsuri grave la spitalul Floreasca, s-a ales cu şase bacterii nosocomiale! Vestea a picat ca un trăsnet peste familie. Mai ales că soţia sa ceruse, în urmă cu câteva zile, să fie transferat la o clinică din Belgia, tocmai de frică să nu fie infectat la noi. Însă medicii au refuzat. I-au spus că poate fi tratat şi în România! Acum, starea lui de sănătate s-a agravat.
Spitalele sunt pline de bacterii. Pe plagă sunt trei, ochi, ureche! Nu am scăpat de ce mi-a fost teamă - soția lui Marian, fostul pompier ars la Medgidia
Femeia este disperată şi nu ştie ce soartă va avea soţul său. Probele recoltate în Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Floreasca au scos la lumină că pompierul a fost infectat cu şase bacterii.
Secreţie pe plagă, culturi aerobe cu antibiogramă, Serratia, Pseudomonas. Sunt câţiva dintre germenii care produc infecţii nosocomiale. Marian a suferit arsuri pe aproape jumătate din suprafaţa corpului. Au trecut mai bine de zece zile de când a fost internat la secţia de arşi, iar starea lui de sănătate se degradează.
Nu mai răspune la antibiotic, spune femeia. Care a cerut insistent trasferul la o clinică din Belgia, însă medicii nu şi-au dat deocamdată acordul.
Din păcate, starea este din ce în ce mai rea. Nu ştiu ce aşteaptă. Probabil să mai moară un om - soția lui Marian
Soția pompierului vreau să-l transfere în străinătate
I s-a spus că poate fi îngrijit şi la noi, însă femeia nu mai are încredere în sistemul medical. Se teme de ce este mai rău.
Nu am învățat nimic nici din cazul Colectiv, nici din cazul tânărului ars la Piatra Neamț. Nu stiu ce să mai fac. Încercăm să strângem fonduri să îl trimitem pe banii noștri dacă statul nu ne ajută - soția lui Marian
Pentru Marian, calvarul a început pe 8 noiembrie. Pe o şosea din apropiere de Cernavodă, rezervorul TIR-ului pe care îl conducea a explodat. Atunci a fost dus la spitalul din Medgidia. Era însă în stare gravă, iar medicii au decis să-l transfere, de urgenţă, la Constanţa.
Nici aici nu a stat foarte mult, doar i-au fost curăţate plăgile. Arsurile pe căile respiratorii îi puneau viaţa în pericol. Aşa că, imediat, spitalul a decis să fie mutat la Bucureşti.
Pe tot acest traseu, Marian a contractat cele şase bacterii intraspitaliceşti. Nimeni nu ştie exact de unde.
Contaminarea în cazul unui pacient ars se face la locul accidentului. Vorbim de o poartă de intrare a suprafeței arse cu un potențial foarte mare de a se infecta - Bogdan Obada, director medical SCJU Constanța
Este explicaţia conducerii spitalului din Constanţa. Un răspuns am primit şi de la Medgidia.
Vă daţi seama câte bacterii sunt în hainele accidentatului, câte sunt în mediu, câte bacterii sunt în ambulanţă? Ar putea fi infectat în oricare din cele trei spitale - Eugen Aglitoiu, directorul spitalului din Medgidia
Ar exista însă o soluţie pentru a identifica provenienţa bacteriilor.
Să recolteze din urgenţa noastră, să recolteze de la Constanţa, să recolteze de la Floreasca. Se poate vedea clar fenotipul acelor bacterii - Eugen Aglitoiu, directorul spitalului din Medgidia
În vreme ce şefii spitalelor îşi dau cu părerea, bacteriile ,,fără stăpân'' colcăie pe rănile lui Marian. Are 44 de ani şi doi copii care îl aşteaptă acasă.