Antena LIVE

Curs valutar

Video

Poveştile celor 7 români care au pierit în Italia. Un zbor care a îndoliat 4 familii: Tragedia aviatică din Milano a lăsat în urmă râuri de lacrimi şi regrete

Un zbor care a îndoliat 4 familii. La bord un miliardar discret al României, dar și prieteni apropiați ai acestuia. Fiica unui cunoscut comentator sportiv român se află printre victime. Cu întreaga familie. Cel care se afla la manșă, Dan Petrescu lasă în urmă o moștenire de 3 miliarde de euro.

De la 04.10.2021, 19:55

Familiile Petrescu şi Alexandrescu au o istorie întreagă împreună. Dan Petrescu l-a cunoscut pe Miki Alexandrescu în anii '80, în Franţa. Acolo s-au născut fiicele fostului comentator sportiv, Claire și Emilie Alexandrescu. În septembrie 2013, soţii Regina şi Dan Petrescu au luat parte la nunta mezinei Emilie. În fotografii, Regina Petrescu apare alături de mama surorilor Alexandrescu, Miruna Lozinschi. Şi mireasa a fost imortalizată lângă soţii Petrescu. Iar Claire a fost alături de Emilie în toate momentele importante. De la petrecere nu a lipsit nici soţul lui Claire, Filippo Nascimbene. Cinci dintre ei au pierit în accidentul de la Milano.

Cine era Dan Petrescu

"Nu are nicio importanţă că acel român era miliardar, nu mă interesează asta. Erau, cu toţii, oameni. Mai ales că era şi un copil la bord. Foarte multă durere", a declarat Ivan Constantin, român stabilit în Milano. "O tragedie, e o tragedie. Eram prieten foarte bun cu el. Poate cel mai vechi. Aş vrea în amintirea lui, în amintirea felului în care a trăit ....era foarte discret şi aş vrea încontinuare să fie la fel", a declarat Radu Dimofte, prieten cu Dan Petrescu.

Dan Petrescu era unul dintre miliardarii tăcuţi ai României. Plecat în Germania înainte de 1989, afaceristul s-a întors în ţară imediat după Revoluţie, iar partener în afaceri i-a fost Ion Ţiriac. Fostul mare tenisman chiar recunoştea că Dan Petrescu a reușit să-l depășească la capitolul avere. Se vorbeşte de peste 3 miliarde de euro.

Pe acelaşi subiect

"Era cel mai bogat român care nu apărea în topurile făcute în România pentru că opera indirect prin companii de tip off-shore din diverse jurisdicţii, fie era foarte discret şi nu şi le asumase", a declarat Ionuţ Bonoiu - redactor şef Forbes România. Petrescu controla suprafeţe mari de teren în Bucureşti şi în ţară. Deţinea zeci de terenuri pe care s-au construit parcuri comerciale. Iar unele dintre cele mai scumpe apartamente din nordul Capitalei au fost construite de el.

Un alt complex rezidenţial a fost construit de Dan Petrescu pe Aleea Modrogan, unde şi-a cumpărat un apartament fostul şef al Senatului, Vasile Blaga. Alt bloc a fost ridicat pe strada Jean Monnet, vizavi de casa fostului preşedinte Ion Iliescu. Însă miliardele de euro nu l-au împiedicat să ducă o viaţă discretă. Conducea maşini vechi, se îmbrăca modest şi zbura cu o companie lowcost spre reşedinţa sa de pe Coasta de Azur.

"Era un om foarte atent şi cumpătat, nu făcea cheltuieli extravagante. Cei care, în general, erau prezenţi la restaurantele din zona de nord al oraşului aveau ocazia să-l vadă, nu era ascuns. Era prezent acolo, avea întâlniri atunci când era în ţară", mai spune Ionuţ Bonoiu - redactor şef Forbes România. În urma lui a rămas un imperiu financiar. În România, afacerile sale erau coordonate de Anca Surugiu, considerată mâna lui dreaptă şi singura care ar avea acces la conturile off-shore ale miliardarului. "Ei au de fiecare dată unul, doi, trei oameni care sunt de încredere, sunt oamenii lor şi care semnează, sunt cei care apar în faţă de fiecare dată", mai spune Ionuţ Bonoiu.

Cine se mai afla în avion

Fiul omului de afaceri, Dan Ştefan Petrescu avea 30 de ani şi era născut la Monaco. Cu dublă cetăţenie, română şi germană, Petrescu junior era naşul băieţelului lui Claire Alexandrescu. Venise din Canada alături de un bun prieten. Aflat şi el în avionul prăbuşit, scrisese pe Twitter acum câteva zile că a cumpărat "un cadou din Quebec pentru un botez din Italia". Claire, fata cea mare a fostului comentator de Formula 1, avea o funcţie de conducere într-o celebră companie multinaţională. "A început să lucreze la noi în 2017. Era foarte pasionată de ceea ce făcea, foarte creativă, foarte amabilă, foarte inteligentă, foarte elegantă în interacţiunea cu ceilalţi. Mi se pare că avea botezul copilului cel mic, şi îşi luase nişte zile libere. Era zâmbitoare, optimistă, sociabilă, prietenoasă aş spune", a declarat Emanuela de Franchis, şefa departamentului de Resurse Umane la firma unde lucra Claire.

Vestea a picat ca un trăsnet şi asupra fratelui ei Yannick, fiul lui Miki Alexandrescu din a doua căsnicie. "Yannick (Alexandrescu) este foarte marcat de povestea asta. Este extraordinar de afectat şi am prefera să păstrăm momentele noastre de reculegere", a declarat Isabel Ghiţă, fosta soţie a lui Miki Alexandrescu. În vârstă de 13 ani, Yannick Alexandrescu este unul dintre cei mai promiţători tineri tenismeni din România.

Corina Matlinschi
avion prabusit italia milano avion prabusire dan petrescu accident aviatic
Întrebarea zilei
Credeţi că autoritățile fac suficient pentru a preveni violențele dintre clanurile interlope din Capitală?

Da

Nu

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Facebook WhatsApp LinkedIn Twitter Email
Stiri Sportive Citește și
Stațiunea abandonată, de la munte, care încearcă să renască din propria...
Fanatik.ro
Publicat 20.09.2024
Mormântul unui copil vampir, descoperit în Polonia
spotmedia.ro
Publicat 19.09.2024
Cu câți lei a ajuns să se vândă 1 kg de vinete, în Carrefour. Reacția...
Gandul
Publicat 21.09.2024
Ucrainenii ar fi atacat o bază militară din Rusia unde se află temutele rachete...
Adevărul
Publicat 21.09.2024
Bogdan Ionescu de la Insula Iubirii s-a căsătorit! Fostul iubit al lui Hannelore...
A1
Publicat 21.09.2024
Horoscopul zilei de 22 septembrie 2024. Berbecii sunt sfătuiți să se...
CaTine
Publicat 21.09.2024
Irinel Columbeanu și-a găsit liniștea alături de o altă femeie! Cine îi...
spynews.ro
Publicat 20.09.2024
Viața în România a unui străin aflat la 11.000 km distanță de casă. Ce a...
GSP
Publicat 21.09.2024
Medana, replică tranșantă pentru Larisa Uță, fosta soție a lui Alin Oprea!...
Click.ro
Publicat 20.09.2024
Cum se schimbă creierul femeilor în timpul sarcinii. Efectul real a fost...
Useit
Publicat 22.09.2024
Opincile tradiționale, moda anului! Gemenele Suzana și Daciana Vlad îmbină...
Money.ro
Publicat 28.06.2024
Marcel Ciolacu, prima apariție publică alături de soție după mulți ani. Cum...
Redacţia.ro
Publicat 20.09.2024
Dunărea a inundat un întreg oraș aflat la 25 km de Budapesta. Viitura ajunge...
libertatea.ro
Publicat 21.09.2024
Britney Spears a dezvăluit că a eliminat oameni din viața ei din cauza...
ZU
Publicat 21.09.2024
Clătite cu mere în aluat, aromate cu scorțișoară
Hello taste
Publicat 21.09.2024
Sarea în alimentația bebelușului. Cât de sănătoasă este și de la ce...
Deparinti
Publicat 21.09.2024
Ce comisari riscă refuzul Parlamentului European. Legături cu Federația Rusă...
ziare.com
Publicat 21.09.2024
Fiica faimoasei Adamari López este model la vârsta de 9 ani. Alaïa a îmbrăcat...
Happy
Publicat 20.09.2024
Ce este Rage Therapy. Cum funcționează această tehnică psihologică
Medicool
Publicat 21.09.2024
"Spun de trei ani! Asta e problema la Rapid". Daniel Pancu a intervenit şi a...
orangesport.ro
Publicat 19.09.2024