Antena Meniu Search
x

Video Relatări şocante ale martorilor tragediei aviatice din Milano, în care şi-au pierdut viaţa 7 români: "Oamenii ţipau. Am crezut că e un atentat"

Mărturii şocante după accidentul aviatic în care şi-a pierdut viaţa Dan Petrescu, unul dintre cei mai discreţi şi influenţi miliardari români. Aeronava avea motorul în flăcări când s-a prăbuşit într-o zonă rezidenţială din Milano. Oamenii au fost îngroziţi de explozia puternică şi au crezut că sunt martorii unui atentat. Cei 8 oameni care erau la bord, între care şi un bebeluş, nu au avut nicio şansă.

de Redactia Observator

la 04.10.2021, 17:58

Vezi și

"Oamenii alergau, oamenii ţipau. Am crezut că e un atentat. Apoi am ieşit afară şi am aflat că un avion se prăbuşise chiar aici în parcarea din faţă", spune unul dintre rezidenţii din zonă. Tragedia a avut loc ieri în jurul prânzului. La bord se aflau Dan Petrescu, unul din cei mai bogaţi români, soţia şi fiul lor în vârstă de 30 de ani şi alte cinci persoane. Între victime este şi un bebeluş de numai 10 luni.

Aeronava a decolat de la aeroportul Linate din apropiere de Milano, în jurul orei 13, cu destinaţia Sardinia. La manşa avionului s-ar fi aflat chiar miliardarul. "Aeronava s-a lovit de acoperişul clădirii din spatele meu. Prin ziduri se pot vedea încă urme ale impactului. Bucăţi din clădire au fost împrăştiate pe zeci de metri", transmite Cornelia Crîşmaru, corespondent Observator.

Din aeronavă nu a mai rămas nimic întreg, iar clădirea peste care s-a prăbuşit a luat foc

Martorii povestesc că avionul avea motorul în flăcări și a izbit clădirea fără să pară că pilotul încearcă să facă manevre pentru a evita dezastrul. "Eram acasă, am auzit niște zgomote surde, de motor care nu mai funcţionează. Nu am apucat să ies la geam, că s-a auzit o bubuitură şi am văzut norii de fum. Asta e tot. E un dezastru. Ținând cont că pe aici zboară în fiecare zi zeci de avioane. Eu locuiesc lângă gară şi am auzit o bubuitură. I-am zis soției mele 'Închide, că vine furtuna!'. Apoi am văzut un fum imens. Zic că e şi un copil printre victime", spune unul dintre martori.

Pe acelaşi subiect

"Mi-a fost atât de frică. Atât de frică. A fost înfiorător. Bubuitura a fost asurzitoare. Nu am mai auzit vreodată aşa ceva", spune un alt martor. "Am auzit un avion deasupra mea. Cred că motorul era oprit. Am auzit apoi o explozie puternică. Geamurile casei noastre au început să vibreze aşa că am deschis geamul şi am văzut acest nor de fum cum se ridică", a precizat o altă persoană care a asistat la tragedie.

Din aeronavă nu a mai rămas nimic întreg, iar clădirea peste care s-a prăbuşit a luat foc. Fuselajul a fost complet carbonizat. Impactul a fost atât de puternic, încât incendiul provocat s-a extins și la vehiculele parcate pe stradă. "Imaginile de pe camerele de supraveghere au filmat momentul impactului, dar e vorba de câteva cadre, câteva secunde, este foarte greu să înţelegem ce s-a întâmplat", a declarat Tiziana Siciliano, procuror-şef.

Cine era Dan Petrescu

Dan Petrescu era considerat unul dintre cei mai influenţi oameni de afaceri români, mai bogat decât Ion Ţiriac, unul dintre partenerii săi de afaceri. Averea estimată la peste 3 miliarde de euro, a făcut-o din afaceri imobiliare.

Zeci de supermarketuri din ţară sunt construite pe terenurile sale, de unde ar fi incasat milioane de euro chirie, potrivit presei economice. El a plecat în Germania înainte de 1989 şi s-a întors în ţară imediat după Revoluţie.  Soţia sa era o fostă stewardesă la o mare companie aeriană.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Relatări şocante ale martorilor tragediei aviatice din Milano, în care şi-au pierdut viaţa 7 români: "Oamenii ţipau. Am crezut că e un atentat"