Antena LIVE

Curs valutar

Procurori: Chirurgul Burnei minţea părinţii că e necesară operaţia, ca să facă experimente pe copii

Procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti au arătat, în referatul cu propunere de arestare preventivă, că părinţii copiilor care ajungeau la Gheorghe Burnei pentru corectarea unor deficienţe fizice erau convinşi de acesta de necesitatea intervenţiei chirurgicale, deşi de multe ori medicul îi minţea şi le prezenta o situaţie mult mai gravă.

De la 12.12.2016, 18:37
WhatsApp
Vezi și:

Procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti au arătat, în referatul cu propunere de arestare preventivă, că părinţii copiilor care ajungeau la Gheorghe Burnei pentru corectarea unor deficienţe fizice erau convinşi de acesta de necesitatea intervenţiei chirurgicale, deşi de multe ori medicul îi minţea şi le prezenta o situaţie mult mai gravă.

“Inculpatul are o mare capacitate de a convinge şi manifestă multă siguranţă de sine, susţinând de multe ori că este singurul din lume care poate face astfel de operaţii. În acest sens foloseşte numai afirmaţii categorice, nu lasă nici un pic de loc la îndoială şi nu le prezintă părinţilor o situaţie reală. În acest sens, în multe cazuri, după consultaţii inculpatul prezintă în mod mincinos părinţilor o situaţie mult mai gravă a afecţiunilor copiilor decât este în realitate, convingându-i astfel de necesitatea intervenţiei chirurgicale”, au scris procurorii în referat.

“În categoria experimentelor pe copii sunt incluse şi intervenţiile chirurgicale efectuate cu oase de vită fierte sau cu filtre de tanc sau cu BVC”, au mai scris procurorii în referat.

“Multe dintre intervenţiile lui chirurgicale au caracterul unor experimente şi nu respectă procedurile în materie. În multe cazuri consecinţele sunt agravarea stării de sănătate a copilului sau crearea unor probleme grave de sănătate pe care copiii nu le aveau înainte de intervenţia chirurgicală. Unele din aceste probleme nu mai pot fi remediate pentru tot restul vieţii. Există cazuri în care unii copii se puteau deplasa sau mişca aproape normal, cu un defect foarte mic, care se putea corecta în timp cu o intervenţie minimă (şi nu neapărat de natură chirurgicală) care în urma intervenţiei inculpatului au rămas cu infirmităţi grave, uneori permanente. Pentru a remedia aceste consecinte copiii necesită operaţii suplimentare care sunt efectuate la alt spital din ţară sau din străinătate”, au mai scris procurorii în referat.

Pe acelaşi subiect

Anchetatorii au precizat că, dacă părinţii nu realizau că le-a fost supus copilul unui experiment eşuat, Burnei continua să îi opereze sub pretextul că le remediază operaţiile, dar în realitate continua experimentele.

În experimentele sale pe copii, chirurgul Burnei a prelevat şi transplantat ţesut, oase şi ligamente de la un copil la altul

Burnei preleva de la copii pe care îi opera ţesut osos şi ligamente, pe care le ţinea într-un frigider în care erau păstrate alimente şi băuturi alcoolice, informează procurorii.

Chirurgul ortoped Gheorghe Burnei, de la Spitalul “Marie Curie”, preleva de la copii pe care îi opera ţesut osos şi ligamente, fără a cere acordul părinţilor, şi le ţinea în congelatorul unui frigider din unitatea sanitară, în care erau păstrate alimente şi băuturi alcoolice. Ţesuturile, deşi au fost păstrate în condiţii improprii şi nu au fost verificate bacteriologic şi viral, au fost transplantate altor copii, iar cele găsite la percheziţii urmau să fie folosite la alte intervenţii chirurgicale, potrivit procurorilor Parchetului Tribunalului Bucureşti.

Procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti au arătat, în referatul cu propunere de arestare preventivă, că medicul Gheorghe Burnei  a prelevat de la unii copii care i-au fost pacienţi ţesut osos şi ligamente, în condiţiile în care nu avea consimţământul părinţilor şi nu a respectat nici celor mai elementare norme în vigoare în acest domeniu.

Anchetatorii au găsit, la percheziţiile făcute sâmbătă la secţia de Ortopedie a Spitalului “Marie Curie”, ţesut osos şi ligament care erau ţinute în condiţii total improprii, “în congelatorul unui frigider de uz casnic situat într-un spaţiu comun”, în care mai erau depozitate mâncare, băuturi alcoolice şi alte produse alimentare.

“Aceste ţesuturi nu au fost verificate din punct de vedere bacteriologic şi viral, fiind total improprii transplantării ulterioare, nu au fost ambalate, conservate, deşi spitalul şi inculpatul aveau aceste obligaţiii legale”, au scris procurorii în referatul cu propunerea de arestare preventivă a medicului Gheorghe Burnei.

Din primele date ale anchetei rezultă că aceste ţesuturi au fost deja folosite ca transplant pentru alţi copii, iar cele descoperite la percheziţii urmau să aibă o destinaţie similară.

“Aceste aspecte sunt cu atât mai grave cu cât spitalul şi inculpatul aveau posibilitatea legală de a apela la banca de ţesuturi pentru a realiza transplanturi într-un mod legal şi sigur pentru starea de sănătate a pacienţilor. Având în vedere cele descoperite a fost solicitat sprijinul unui specialist din cadrul Agenţiei Naţionale de Transplant”, au precizat procurorii.

Redactia Observator

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

burnei dispreţ silă
Întrebarea zilei
Vei merge la vot în turul 2 al alegerilor prezidențiale?

DA

NU

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Stiri Sportive Citește și
Rezultate oficiale vot diasporă – alegeri preşedintele României! Pe cine au...
Fanatik.ro
Publicat 24.11.2024
Fețe, fețe la prezidențiale – Imagini inedite cu candidații la vot (Galerie...
spotmedia.ro
Publicat 24.11.2024
Nu vă lăsați mințiți
spotmedia.ro
Publicat 23.11.2024
Meteorologii Accuweather anunță 3 zile consecutive de ninsori și viscol în...
Gandul
Publicat 24.11.2024
Secretul succesului suveranistului Călin Georgescu la alegerile prezidențiale....
Adevărul
Publicat 24.11.2024
De ce Carmen Iohannis nu a votat alături de soțul său, Klaus Iohannis, la...
A1
Publicat 24.11.2024
Horoscopul zilei de 25 noiembrie 2024. Peștii sunt perfecționiști. Află ce se...
CaTine
Publicat 24.11.2024
Andrei Rotaru și Cristina, femeia pe care a părăsit-o pentru ispita Diandra, au...
spynews.ro
Publicat 22.11.2024
S-au aliat OFICIAL cu Kosovo împotriva României în războiul de la TAS:...
GSP
Publicat 22.11.2024
Alegeri prezidențiale 2024. Exit-poll, la ora 21.00. Marcel Ciolacu și Elena...
Click.ro
Publicat 24.11.2024
Cel mai sănătos fruct din lume. Are un scor nutrițional de 96 din 100
Useit
Publicat 24.11.2024
Doliu în lumea artistică din România! Artistul a suferit un infarct înaintea...
Redacţia.ro
Publicat 23.11.2024
Ce așteptări au românii de la noul președinte al țării: „O viață mai...
libertatea.ro
Publicat 24.11.2024
Cher a vorbit despre singurul bărbat care s-a despărțit de ea: „Am fost...
ZU
Publicat 24.11.2024
Biscuiți cu dovleac copt și ciocolată, plini de savoare și culoare
Hello taste
Publicat 24.11.2024
6 sfaturi pentru a reduce timpul petrecut de copii în fața ecranului
Deparinti
Publicat 24.11.2024
Cine este Călin Georgescu, independentul care l-a învins și pe George...
ziare.com
Publicat 24.11.2024
Cine pleacă din distribuția seriei Golden Boy – Dragoste rebelă. Este vorba...
Happy
Publicat 22.11.2024
Nouria Nouri, fosta soție a lui Daniel Iordăchioaie, și-a cunoscut actualul...
DIVA
Publicat 23.09.2024
Lipsa de fier: simptome care trebuie să-ți dea de gândit
Medicool
Publicat 24.11.2024