Antena Meniu Search
x

DOCTORUL MORŢII, Mengele de România! Chirurgul Burnei fierbea OASE DE VITĂ şi le implanta copiilor. DETALII HALUCINANTE din anchetă

Ies la iveală detalii halucinante din ancheta care-l vizează pe chirurgul ortoped Gheorghe Burnei de la Spitalul "Marie Curie", reţinut de procurori sâmbătă pentru luare de mită şi experimente neautorizate pe copii.

UPDATE 17:00 - Chirurgul ortoped Gheorghe Burne a fost plasat îmi arest la domiciliu

Chirurgul ortoped Gheorghe Burnei, de la Spitalul „Marie Curie” din Capitală”, a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile, în dosarul în care este acuzat de luare de mită şi suspectat de experimente neautorizate pe copii, după ce Tribunalul Bucureşti a respins cererea procurorilor de arestare preventivă a medicului.

În urma acestei decizii, Burnei urmează să fie scos din Arestul Central al Poliţiei Capitalei, unde a fost dus în noaptea de sâmbătă spre duminică, după reţinerea sa de către procurori, şi plasat în arest la domiciliu.

Decizia luată duminică nu este definitivă şi poate fi contestată atât de procurori, cât şi de Gheorghe Burnei la Curtea de Apel Bucureşti, care va decide dacă medicul va rămâne în arest la domiciliu, va fi arestat preventiv sau cercetat sub control judiciar.

Pe acelaşi subiect

Detalii halucinante din ancheta care-l vizează pe Gheorghe Burnei

Ies la iveală detalii halucinante din ancheta care-l vizează pe chirurgul ortoped Gheorghe Burnei de la Spitalul "Marie Curie", reţinut de procurori sâmbătă pentru luare de mită şi experimente neautorizate pe copii.

Surse din anchetă au declarat pentru Observator că intervenţiile lui Burnei, care urmează să fie prezentat astăzi instanţei cu propunere pentru arestare preventivă, nu respectau nicio procedură medicală în vigoare. 

Din cauza experimentelor eşuate, mulţi copii au murit, iar alţii au rămas cu infirmităţi permanente. 

Detaliile din anchetă sunt absolut şocante.

Mulţi dintre micuţii care ajungeau la ortopedul Burnei aveau anumite deficienţe fizice, din care doar unele puteau fi corectate medical, spun surse din ancheta procurorilor.

Burnei s-ar fi lădat că e singurul din lume care poate face anumite operaţii şi dădea impresia pacienţilor că sunt privilegiaţi că au ajuns să fie trataţi de el.

În majoritarea cazurilor, după consultaţie îi minţea pe părinţi că micuţii lor au nevoie de intervenţie chirurgicală deşi nu era adevărat. Era o metodă prin care îi obliga să-i dea şpagă mai multă vreme, în mod repetat, fără să-i opereze. 

O altă minciună pe care le-o administra părinţilor era că îi păcălea că protezele sunt greu de obţinut şi că trebuie să-i dea bani. Erau situaţii în care le punea proteze sau alte dispozitive medicale deşi nu era necesar. 

În plus, potrivit surselor din anchetă, protezele le erau impuse părinţilor doar de la firma cu care el colabora, şi anume SC ARGONMED SRL.

De multe ori, Mengele de România îi ameninţa pe părinţi că, dacă nu cumpără de la această firmă, nu le mai opera copilul. În realitate, aceste proteze erau asigurate gratuit de spital.

Potrivit anchetatorilor, Gheorghe Burnei folosea două categorii de dispozitive medicale: OMOLOGATE sau confecţionate special pentru el. 

Aceleaşi surse din anchetă susţin că medicul ar fi cumpărat OASE DE VITĂ, pe care le fierbea, pentru ca apoi să le implanteze copiilor. Ar fi folosit chiar şi FILTRE DE TANC, ceramică şi şuruburi cumpărate din Piaţa Obor!

Conform surselor din anchetă, procurorii ar fi găsit plicuri cu bani în toate cărţile din biblioteca spitalului.

Gheorghe Burnei a fost ridicat, sâmbătă dimineaţă, de poliţişti şi dus la Spitalul ”Marie Curie”, pentru a asista la una dintre cele cinci percheziţii care au avut loc în acest caz. O altă percheziţie a avut loc la locuinţa medicului.

Burnei, care este şi şeful Clinicii de Ortopedie a spitalului, este suspectat de luare de mită şi experimente neautorizate pe copii. El ar fi cerut sume cuprinse între 1.000 de lei şi 1.000 de euro pentru o operaţie.

Denunţul împotriva chirurgului Gheorghe Burnei a fost făcut în septembrie, iar cauza vizează 17 fapte de corupţie comise în perioada octombrie-noiembrie, anunţa Parchetul Tribunalului Bucureşti.

El a fost reţinut pentru 24 de ore de procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti şi urmează să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » DOCTORUL MORŢII, Mengele de România! Chirurgul Burnei fierbea OASE DE VITĂ şi le implanta copiilor. DETALII HALUCINANTE din anchetă