Chirurgul Gheorghe Burnei, plasat în arest la domiciliu. Tribunalul Bucureşti a respins cererea procurorilor de arestare preventivă a medicului
Chirurgul ortoped Gheorghe Burnei, de la Spitalul „Marie Curie” din Capitală”, a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile, în dosarul în care este acuzat de luare de mită şi suspectat de experimente neautorizate pe copii, după ce Tribunalul Bucureşti a respins cererea procurorilor de arestare preventivă a medicului.
Chirurgul ortoped Gheorghe Burnei, de la Spitalul „Marie Curie” din Capitală”, a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile, în dosarul în care este acuzat de luare de mită şi suspectat de experimente neautorizate pe copii, după ce Tribunalul Bucureşti a respins cererea procurorilor de arestare preventivă a medicului.
În urma acestei decizii, Gheorghe Burnei urmează să fie scos din Arestul Central al Poliţiei Capitalei, unde a fost dus în noaptea de sâmbătă spre duminică, după reţinerea sa de către procurori, şi plasat în arest la domiciliu.
Decizia luată duminică nu este definitivă şi poate fi contestată atât de procurori, cât şi de Gheorghe Burnei la Curtea de Apel Bucureşti, care va decide dacă medicul va rămâne în arest la domiciliu, va fi arestat preventiv sau cercetat sub control judiciar.
Procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti au dispus, sâmbătă noapte, reţinerea pentru 24 de ore a medicului Gheorghe Burnei, după ce l-au audiat mai multe ore şi au făcut percheziţii la secţia de Ortopedie a Spitalului "Marie Curie” şi la locuinţa acestuia.
Denunţul împotriva chirurgului Gheorghe Burnei a fost făcut în septembrie, iar cauza vizează 17 fapte de corupţie comise în perioada octombrie-noiembrie, potrivit Parchetului Tribunalului Bucureşti.
Aproximativ 50 de plicuri cu bani care ar fi fost primite de Gheorghe Burnei au fost găsite la percheziţiile făcute la secţia de Ortopedie de la Spitalul "Marie Curie”, multe dintre acestea fiind puse în cărţi din biblioteca unităţii sanitare. Anchetatorii au informaţii că Gheorghe Burnei, şeful secţiei de Ortopedie a Spitalului “Marie Curie”, ar fi cerut sume cuprinse între 1.000 de lei şi 1.000 de euro pentru o operaţie, potrivit unor surse judiciare.
Într-un frigider al secţiei de Ortopedie de la Spitalul "Marie Curie”, în care angajaţii îşi ţineau mâncarea, anchetatorii au găsit, în congelator, pungile cu oase de copii mici, unele probabil de cinci ani. Un reprezentant al Agenţie Naţionale de Transplant a fost chemat la spital pentru a vedea unde erau ţinute oasele de copii care erau folosite la alţi copii, lucru pe care l-ar fi recunoscut şi Gheorghe Burnei, au precizat sursele citate.
La percheziţii au mai fost găsite plăci metalice folosite pentru a fixa bucăţi de oase rupte care erau ţinute în pungi folosite în comerţ.
Din datele existente până în prezent în dosar, chirurgul ortoped Gheorghe Burnei ar fi făcut experimente pe copii în peste 20 de cazuri.
Potrivit unor surse judiciare, Gheorghe Burnei ar fi implantat unor copii dispozitive din ceramică neomologate, fragmente de oase de vită, pe care le fierbea şi bucăţi din filtre de tanc, iar în unele cazuri ar fi folosit şuruburi luate din comerţ.
Burnei le spunea părinţilor copiilor care veneau la el că este singurul medic din lume care poate face anumite operaţii, dădea impresia că este mereu ocupat şi că dacă acceptă un caz este un privilegiu, iar în unele cazuri recomanda intervenţia chirurgicală, deşi ştia că unele deficienţe fizice nu puteau fi corectate.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰