Rareș Bogdan, despre audierea sa în dosarul Romarm: "Nu am fost azi la DNA"
Rareș Bogdan neagă că a fost audiat, joi, la DNA în dosarul Romarm. "Azi nu am fost la DNA, nu am nicio calitate în dosarele despre care s-a vorbit în ultima perioadă", a declarat Rareş Bogdan.
De Redactia Observator la 06.04.2023, 14:56"Azi nu am fost la DNA, nu am nicio calitate în dosarele despre care s-a vorbit în ultima perioadă. Nu, azi nu am fost la DNA", a declarat Rareş Bogdan.
Rareș Bogdan susține că nu are nicio calitate în dosarele de corupție despre care s-a vorbit în ultima perioadă, inclusiv în dosarul Mită la Otopeni. „Singura legătură este că zbor de pe aeroportul Otopeni”, a spus Rareș Bogdan.
Rareș Bogdan a mai spus că nici în dosarul ROMAR nu are legătură cu numirea unor persoane în conducerea comaniei. „Am fost întrebat și am răspuns cât se poate de sincer, nu am nicio legătură cu numirea domnului Țuțu”, a precizat Bogdan.
Liberalul a mai dezvăluit că în următoarele zile se va afla în SUA. Dacă nu răspund la telefon, să nu credeți că m-au arestat, a spus Rareș Bogdan la finalul conferinței de presă.
- Rareş Bogdan ar urma să fie audiat în dosarul Romarm: "Am fost avertizat că urmează o 'tocăniţă'"
- Rareș Bogdan a răbufnit: "Cea mai rușinoasă zi de când am intrat în nenorocita asta de politică"
- Scandal între Bogdan Aurescu şi Rareş Bogdan: "A fost numit de stat" la șefia diplomației / "E ca şi când sunt...
Ce fapte se cercetează în Dosarul Romarm
Dosarul Romarm priveşte măștile neconforme cumpărate de compania de stat şi în care sunt urmăriţi penal Victor Pițurcă, fiul acestuia Alexandru Pițurcă și fostul director Romarm, Gabriel Țuțu.
În 2020, prin două contracte, au fost achiziţionate şapte utilaje neconforme de producere a măştilor din China. Au fost aduse cu forţele Aeriene ale Ucrainei şi Romarm s-a angajat să producă măşti pentru spitalele din România. Totul, cu banii statului: peste 8 milioane 600 de mii de lei. Liniile de producţie s-ar fi defectat chiar în ziua în care fostul premier Ludovic Orban vizita fabrica Romarm după cum dezvăluia ancheta Observator.
Tot în aprilie 2020, MAPN încheia un contract cu o firmă pentru un contract de peste 13 milioane de lei pentru echipamente de protecţie. Procurorii DNA mai spun că, tot în 2020, în martie-aprilie 2020, Gabriel Ţuţu ar fi primit de la 50 de mii de lei printr-un intermediar şi ar fi introdus în schemă un prieten. Anchetatorii nu spun însă şi numele prietenului. Doar explică modul în care directorul ROMARM acţiona.
După livrarea produselor din China, s-a parafat un contract de cesiune, prin care societatea fiului lui Piţurcă urma să primeacă 98% din valoarea contractului. O afacere intermediată tot de Gabiel Ţuţu. Surpriza a venit câteva luni mai târziu când medicii de la spitalul militar ROL 2 au reclamat că măştile nu sunt conforme. Au costat aproape 3 milioane de lei.