Antena Meniu Search
x

Scandal între Bogdan Aurescu şi Rareş Bogdan: "A fost numit de stat" la șefia diplomației / "E ca şi când sunt atacat de Sputnik"

Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan a declarat duminică la Prima News că nu el sau PNL a decis ca Bogdan Aurescu să ocupe funcţia de şef al diplomaţiei române, ci statul şi că ar schimba mai mulţi miniştri.  În replică, Bogdan Aurescu a transmis că nu este interesat de părerile lui Rareş Bogdan şi că e "exact ca atunci când sunt atacat de Sputnik".

de Redactia Observator

la 13.03.2023, 12:56

Scandal între Bogdan Aurescu şi Rareş Bogdan: "A fost numit de stat" la șefia diplomației / "E ca şi când sunt atacat de Sputnik"
Bogdan Aurescu şi Rareş Bogdan - Inquam Photos / Hepta

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a declarat că nu îl interesează părerile lui Rareş Bogdan. Europarlamentarul şi prim-vicepreşedinte PNL a afirmat că nu l-ar mai menţine în funcţie alături de alţi câţiva miniştri. "Practic, astfel de atacuri de la asemenea personaje sunt de fapt o confirmare că fac bine ce fac - e exact ca atunci când sunt atacat de Sputnik", a spus Bogdan Aurescu, pentru Digi24.ro, potrivit news.ro

"Nu mă interesează părerile lui Rareş Bogdan - vă aduc aminte cum, în plin război al Rusiei contra Ucrainei, cerea să blocăm la graniţă cerealele ucrainene. Practic, astfel de atacuri de la asemenea personaje sunt de fapt o confirmare că fac bine ce fac - e exact ca atunci când sunt atacat de Sputnik. Probabil are destul de multe neîmpliniri şi frustrări personale", a reacţionat Bogdan Aurescu.

Întrebat ieri la Prima News dacă l-ar mai ţine în funcţie pe Bogdan Aurescu, Rareş Bogdan a răspuns negativ. "Eu? Nu. Aş mai concedia încă câţiva miniştri. Mulţi... şi de la PSD. Nu vreau scandal, nici cu Aurescu, nici cu alţii. Cred că l-aş chema (pe Aurescu- n.r.) să îl întreb ce are de gând. Pe Petre Daea, care mi-e simpatic, l-aş ruga să fie un fel de şef la târguri, oboare. Mi-e simpatic, ca un bunicuţ, dar nu rezolvă problema".

Întrebat dacă Bogdan Aurescu este tot ce se poate mai bun în diplomaţia românească, Rareş Bogdan a precizat că acesta nu a fost pus în funcţie de PNL. "O, diplomaţia română are oameni excepţionali. E o zonă unde nu eu hotărăsc sau PNL. Nu noi l-am numit acolo", a declarat Rareş Bogdan. Întrebat cine l-a numit, Rareş Bogdan a afirmat: ”Statul”.

Pe acelaşi subiect

Europarlamentarul a precizat că, de-a lungul timpului, România a avut miniştrii de externe excepţionali. "De-a lungul timpului, România a avut miniştri de externe excepţionali şi istoric, dar şi în ultimii 30 de ani. L-aş numi, de exemplu, pe Cristian Diaconescu, ca să nu mă duc la un domn pe care îl ador pentru limbajul lui şi pentru cultura lui fabuloasa, domnul Pleşu, de exemplu", a declarat Rareş Bogdan.

Întrebat despre situaţia Canalului Bâstroe, europarlamentarul a subliniat că România nu a trădat niciodată şi este un partener corect şi onest. "România nu a trădat niciodată şi este un partener extrem de onest şi corect E o discuţie absolut normală, nu trebuie să se escaladeze. E important să primim informaţii corecte, reale, ce s-a întâmplat, ce se întâmplă cu flora, cu faina. Şi în acelaşi timp să fim conştienţi de celălalt aspect, cp Ucraina este o ţară în război. Dcaă cade Ucraina, dacă Ucraina e o ţară cucerită, cade, România era într-un real politic, Polonia şi fraţii noştrii de dincolo de Prut. În momentul ăsta, cifrele care se dau sau nu se dau, sunt de 1000 de oameni medie pe zi pe care le pierde Ucraina în linia frontului (...) Canalul Bâstroe nu are strict numai un rol comercial, pentru cereale sau sare, are şi un rol strategic. Când analizăm chestiunea Bâstroe, trebuie să primim datele exacte şi să negociem", a declarat Rareş Bogdan.

Întrebat dacă îl monitorizează cineva pe Bogdan Aurescu, Rareş Bogdan a răspuns că presa îl monitorizează. "Dumneavoastră, presa. Nu este membru PNL (...) Sunt prieten cu Emil Hurezeanu. A făcut cât a putut, ce a putut şi s-a întors la post. A stat 72 de zile la Bucureşti. Nu a primit niciun telefon de la MAE, să facă o informare şi verbală, nu doar scrisă", a mai declarat Rareş Bogdan.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri politice » Scandal între Bogdan Aurescu şi Rareş Bogdan: "A fost numit de stat" la șefia diplomației / "E ca şi când sunt atacat de Sputnik"