Rata de infectare s-a dublat în București în doar 10 zile. Situație critică și în localitățile limitrofe, unde s-a ajuns la o incidență de aproape 20 la mia de locuitori
Capitala şi localităţile din jur rămân punctele cele mai roşii pe harta infectărilor. În doar 10 zile, incidenţa s-a dublat în Bucureşti, astfel că prefectul a anunţat noi măsuri.
De Alexandra Marin la 09.10.2021, 19:47Pe lângă masca obligatorie pe stradă, începând de acum Poliţia şi Jandarmeria vor patrula în toate zonele aglomerate. De asemenea, angajatorii publici şi privaţi care au mai mult de 50 de angajaţi sunt obligaţi să împartă personalul în grupe astfel încât sosirea și plecarea la muncă să fie la diferență de cel puțin o oră. Pentru ca acest lucru să fie posibil, STB a introdus mai multe mijloace de transport în comun pentru a se evita aglomeraţia.
În Bucureşti, incidenţa a atins un nou record: 12.65 la mia de locuitori. Cea mai gravă situaţie este în Sectorul 1, acolo unde rata de infectare este de 14,86 la mia de locuitori.
Explozie de cazuri Covid și în Ilfov
Şi în localităţile limitrofe situaţia e gravă. Corbeanca are o incidenţă de 19,68, Clinceni - de 19,23, iar Berceni 17,3.
- Statistici INSP. Numărul persoanelor vaccinate care au murit de COVID de la începutul pandemiei, comparabil cu cel...
- Tânăr aruncat în cap şi călcat în picioare de un individ, în fața unui club din Brașov. Tatăl victimei:...
- Libanul, cufundat în beznă în plină criză financiară. Cea mai mare parte a țării a rămas fără electricitate
O singură localitate din ţară depăşeşte aceste cifre. Este vorba despre Călugăreni din Prahova, acolo unde rata de infectare a depăşit 23 la mia de locuitori.
Decizia Comitetului Municipal Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă
Prin Art. 30 din Hot. CMBSU a fost reglementată, pentru angajatori, obligaţia organizării programului de lucru astfel încât personalul să fie împărţit în grupe care să înceapă, respectiv să termine activitatea la o diferenţă de cel puţin o oră.
Astfel, în situaţia în care nu se poate desfăşura activitatea de către salariat în regim de telemuncă sau muncă la domiciliu şi în vederea evitării aglomerării transportului public, următoarele categorii au obligaţia organizării programului de lucru astfel încât personalul să fie împărţit în grupe care să înceapă, respectiv să termine activitatea la o diferenţă de cel puţin o oră:
- angajatorii din sistemul privat, autorităţile şi instituţiile publice centrale şi locale, indiferent de modul de finanţare şi subordonare,
- regiile autonome, societăţile naţionale, companiile naţionale şi societăţile la care capitalul social este deţinut integral sau majoritar de stat ori de o unitate administrativ-teritorială, având un număr mai mare de 50 de salariaţi.
De asemenea, workshop-urile pentru adulţi care se organizează în interior vor putea avea loc cu participarea a 250 de persoane, iar sălile de jocuri se vor închide cel târziu la miezul nopţii.
„Recomand cetăţenilor să respecte întocmai sfaturile specialiştilor privind normele de igienă şi distanţare socială, vă rog să respectăm cadrul normativ şi măsurile luate şi de asemenea, vaccinarea pentru propria noastră sănătate şi din solidaritate pentru cei din jur”, a declarat prefectul Capitalei, Georgiana Alexandra Văcaru.