Antena Meniu Search
x

Galerie foto Libanul, cufundat în beznă în plină criză financiară. Cea mai mare parte a țării a rămas fără electricitate

Cele două mari centrale electrice din Liban s-au oprit sâmbătă din cauza lipsei de combustibil care a dus la întreruperi de energie electrică în mare parte din țară. Autoritățile au anunțat că lucrează „la restabilirea parțială a energiei electrice în diferite regiuni libaneze, prin furnizarea de combustibil din rezervele disponibile pentru necesități extreme”, potrivit agenției naționale de știri.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 09.10.2021, 19:01

 „Electricitatea va reveni treptat în următoarele ore”, au transmis autoritățile. Presa de stat a raportat, de asemenea, că oamenii au blocat drumurile în mai multe zone, în semn de protest față de deteriorarea condițiilor de trai, după întreruperile repetate de curent care au dus inclusiv la probleme în aprovizionarea cu apă potabilă.

Libanul așteaptă soluții de la Banca Mondială

”Toată lumea lucrează serios la această problemă pentru a asigura ... electricitate suplimentară pentru Liban", a transmis Walid Fayyad, ministrul Energiei și Apei, potrivit NNA, citat de CNN.

"Problema este legată de finanțarea preconizată de la Banca Mondială", a adăugat Fayyad. "M-am întâlnit cu un oficial de la Banca Mondială pentru Orientul Mijlociu și mi-a transmis hotărârea de a pune capăt procesului oferind Libanului toate facilitățile necesare".

Pe acelaşi subiect

Criza economică din Liban, adâncită de criza combustibilului 

Mulți libanezi se bazează în mod normal pe generatoare private care funcționează cu motorină, dar acest lucru este insuficient pentru a asigura un trai în condiții normale.

Libanul a fost paralizat de o criză economică care s-a adâncit pe măsură ce aprovizionarea cu combustibil importat a fost sistată. Moneda libaneză a scăzut cu 90% din 2019.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Libanul, cufundat în beznă în plină criză financiară. Cea mai mare parte a țării a rămas fără electricitate