Restaurant din Costineşti, lăsat cu lacătul pe uşă după vizita ANPC. Inspectorii au găsit mizerie, gândaci şi alimente expirate
Un restaurant din Costineşti s-a ales cu lacătul pe uşă după vizita ANPC. Au fost găsite produse alimentare expirate, mizerie şi produse congelate care nu aveau elemente din care să rezultate provenienţa şi data expirării.
De Redactia Observator la 28.06.2023, 13:30Un restaurant din Costineşti a fost închis temporar de comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) pentru mai multe nereguli, iar echipele de control au găsit, printre altele, produse alimentare expirate, mizerie, peşte şi fructe de mare congelate care nu aveau elemente din care să rezulte provenienţa, data producţiei şi cea a expirării.
Nereguli grave descoperite de ANPC la un restaurant din Costineşti
ANPC a anunţat miercuri, că a făcut un control la restaurantul Pofta Pescarului din Costineşti.
Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor au găsit mai multe probleme. Astfel, în zona barului este utilizat un recipient pentru depozitarea deşeurilor menajere fără capac de protecţie; un agregat frigorific avea acumulări masive de gheaţă şi impurităţi (neigienizat); un congelator în care se depozita îngheţată avea insecte moarte la interior; în zona blocului alimentar au fost găsite agregate frigorifice cu chedere deteriorate şi neigienizate (prezentau acumulări de impurităţi, resturi alimentare şi mucegai).
- Din tabără direct pe patul de spital: 28 de copii aflaţi în excursie la Cheile Grădiştei au început să se...
- "Deschizi uşa şi te întorci în anii '90". Privelişte dezolantă în localurile de la malul mării. Ce au găsit...
- Protecția Consumatorului a pus gând rău dughenelor de pe litoral. Nici Mamaia nu scapă: "Vor suporta...
De asemenea, aragazul era neigienizat, cu acumulări de resturi alimentare arse, hotele erau neigienizate, cu acumulări masive de grăsime arsă, lichidul scurgându-se deasupra grill-ului.
Restaurantul a fost închis temporar
Alte nereguli constatate de echipele de control au fost: utilizarea de vase pentru gătit şi ustensile cu grad avansat de uzură şi neigienizate; camerele de frig unde erau depozitate materii prime şi preparate alimentare finite: neigienizate, chedere rupte (cu acumulări de impurităţi), pereţii cu vopseaua exfoliată, paviment neigienizat; lipsa graficului de monitorizare a temperaturii; recipiente de depozitare a deşeurilor menajere fără capace de protecţie.
Totodată, ANPC a mai descoperit produse alimentare fără elemente de identificare din care să rezulte data limită de consum; produse alimentare aflate în afara datei limită de consum, potrivit Agerpres.
De asemenea, a fost găsit un container în care erau depozitate produse congelate (peşte, fructe de mare) fără a deţine elemente de identificare din care să rezulte provenienţa, denumirea produsului, data producţiei şi data limită de consum.
În urma acestor nereguli, restaurantul a fost amendat cu 20.000 de lei şi închis temporar până la remedierea deficienţelor. De asemenea, va fi făcută propunere de închidere a unităţii pentru o perioadă de cel mult şase luni.