Antena Meniu Search
x

Video "Deschizi uşa şi te întorci în anii '90". Privelişte dezolantă în localurile de la malul mării. Ce au găsit inspectorii ANPC

O cherhana de pe litoral a fost închisă astăzi, iar alta, amendată din cauza mizeriei şi a mâncărurilor îndoielnice. Este doar începutul, spun cei 400 de comisari care vor controla litoralul toată vara. 

de Redactia Observator

la 13.06.2023, 19:51

Vezi și

Angajaţii ridică din umeri după ce servesc turiştii cu mâncare expirată. Inspectorii de la Protecţia Consumatorilor care au controlat cherhanalele de pe litoral au găsit alimente fierte sau prăjite cu mult înainte să ajungă în farfuria clienţilor, ţinute la temperaturi prea mari şi în locuri nu chiar igienizate.

Cherhanale închise pe litoral

  • Inspector ANPC: Creveţi pane, data expirării, 10.06.2023. Aveţi buletine de analize făcute?    
  • Comerciant: Eu ştiu ca sunt valabile 24 de ore.
  • Inspector ANPC: Păi 24 de ore de acord, atunci pentru acest orez care expiră pe 9 iunie, cine a stabilit că poate rămâne un număr de patru zile.

"Am avut şansa extraordinară să călătorim în timp. Deschizi uşa şi te întorci în anii 1990. Muşamaua înlocuieşte inoxul", arată Horia Constantinescu, preşedinte ANPC.

Pe acelaşi subiect
  • Inspector ANPC: Unde curăţaţi peştele, vă rog? 
  • Comerciant: Afară! 
  • Inspector ANPC: Unde afară? Haideţi să îmi arătăţi.
  • Comerciant: Aici la chiuvetă îl curăţăm.
  • Inspector ANPC: Această zonă nu poate fi dedicată alimentaţiei publice cu siguranţă. Acesta este un frigider pentru băuturi. Nu este un frigider pentru produse alimente. 

O cherhana în care au fost găsite nereguli a fost închisă temporar, iar patronul celeilalte, amendat. "Tipic românesc! Luăm acasă şi ne facem noi, e cel mai ok. Ce e făcut cu mâna ta e bun!", crede o femeie. "Eu nici nu mănânc la restaurante! Sunt mâncărurile congelate prea mult timp, au ingrediente vechi", spune un bărbat. 

Comisarii de la Protecţia Consumatorilor au luat la pas promenada şi plaja din Năvodari. Au găsit dughene făcute din rămăşiţele unor materiale de construcţii, care ar trebui să dispară, spun inspectorii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » "Deschizi uşa şi te întorci în anii '90". Privelişte dezolantă în localurile de la malul mării. Ce au găsit inspectorii ANPC