Antena Meniu Search
x

Video Protecția Consumatorului a pus gând rău dughenelor de pe litoral. Nici Mamaia nu scapă: "Vor suporta consecințele legii"

Dughenele şi magazinele alimentare ar putea să dispară de pe faleze la mare. În plus, Protecţia Consumatorului promite ca va controla toate locurile unde se vinde mâncare. Până în septembrie, 400 de inspectori ANPC vor lua la pas fiecare stațiune de la malul mării.

de Redactia Observator

la 12.06.2023, 20:33

Vezi și

Faleza nu va mai fi băcănie sau o dugheană. Este promisiunea celor de la Protecţia Consumatorului, hotărâţi ca anul acesta să aplice litera legii întocmai.

Mihai Culeafă, vicepreşedinte ANPC: Cei care nu respectă legea, nu se conformează, vor suporta consecințele legii. 

În staţiunea Mamaia, în ultimii ani, numărul băcăniilor a crescut de trei ori

Horia Constantinescu, președinte ANPC: În 2017, în Mamaia, erau undeva la 15-16 astfel de magazine. În 2020, pe faleza din Mamaia erau undeva la 63 de băcănii. În curând ar însemna să fie toată faleza o băcănie. Nicăieri în lume nu ar mai exista o faleză plină cu atâtea astfel de magazine.

Paul Anghel, vicepreşedinte ANPC: Din perspectiva produselor alimentare periculoase, fel de fel de coloranţi alimentari care se găsesc în fel de fel de... ştiu eu, limonade, sucuri răcoritoare. Sunt produse care pot provoca situaţii nedorite. 

Nici unităţile de cazare nu scapă de lupa inspectorilor. Aceştia promit că vor fi atenți dacă administratorii de plajă lasă 30% din spaţiu liber pentru cei care aleg să nu stea pe șezlong. Până la finalul sezonului estival, 400 de comisari din toată ţara vor lua la pas fiecare stațiune de pe litoral.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Protecția Consumatorului a pus gând rău dughenelor de pe litoral. Nici Mamaia nu scapă: "Vor suporta consecințele legii"