Antena Meniu Search
x

Video Din tabără direct pe patul de spital: 28 de copii aflaţi în excursie la Cheile Grădiştei au început să se simtă rău după cină

28 de copii au ajuns din tabără direct pe patul de spital. Elevii au acuzat stări de rău, după ce au luat cina la o pensiune din Cheile Grădiştei. Ajunşi la unitatea de cazare, copiii au început să se simtă tot mai rău, iar medicii ajunşi să îi consulte au constatat că aceştia au simptome de toxiinfecţie alimentară şi au decis transportul celor aflaţi în stare mai gravă la spital. Imediat, inspectorii ANPC şi-au făcut apariţia la pensiune, şi în urma neregulilor găsite, i-a amendat pe proprietari cu două mii de lei. 

de Redactia Observator

la 28.06.2023, 08:23

Vezi și

200 de copii erau cazaţi la un complex turistic din localitatea Fundata, într-o tabără de limba engleză. Imediat după cină, aceştia s-au plâns de dureri puternice de burtă, vărsături şi greaţă.

Ciprian Sfreja, purtătorul de cuvânt ISU Braşov: Copiii au vârsta cuprinsă între 8 şi 13 ani şi prezentau dureri abdominale, greţuri, vărsături şi stări de ameţeală. 

De teamă că situaţia s-ar putea înrăutăţi, profesorii au cerut ajutorul medicilor. Panicaţi, unii părinţi au bătut jumătate de ţară să-şi ia copiii acasă.

Părinte copil: Un copil, de la noi, din şcoală este la spital cu părintele lui şi de la părintele lui am aflat că este vorba de toxiinfecţie alimentară.

Pe acelaşi subiect

Părinte copil: Au început copiii să se simtă rău. Au fost aduşi peste noapte, doi din colegii copilului meu. Se pare că la cină s-a întâmplat ceva.

Reporter: V-au zis ce ar mai fi mâncat în afară de legume?

Părinte copil: Carne de pui, macaroane, legume, pui la grătar, nimic care să dea de bănuit. 

Şase ambulanţe au intervenit pentru a prelua copiii

De la oră la oră, tot mai mulţi copii au început să se simtă din ce în ce mai rău. Şase ambulanţe au ajuns de urgenţă în tabără pentru a-i evalua pe cei mici.

Dr. Elena Claudia Bularca: În jurul prânzului, ambulanţa a preluat un număr de doi copii, cu simptomatologie digestivă şi i-au transportat la Spitalul Clinic de Copii Braşov. Ulterior, mai târziu, au fost preluaţi alţi şase copii, care au fost transportaţi la spitalul de boli infecţioase.

Dr. Oana Bob: Au sosit cinci copii, în primă instanţă, care au fost destul de echilibraţi din punct de vedere hemodinamic. Au fost perfuzaţi şi au fost externaţi la domiciliu. Iar acum a mai sosit ambulanţa cu încă patru copilaşi, care sunt în cursa de investigaţie.

În total, 85 de copiii au fost evaluaţi medical la faţa locului, dintre care 28 au fost transportaţi la spitalele din judeţ. În urma verificărilor efectuate de inspectorii ANPC, reprezentanţii pensiunii s-au ales cu o amendă de 2.000 de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » Din tabără direct pe patul de spital: 28 de copii aflaţi în excursie la Cheile Grădiştei au început să se simtă rău după cină