Seară plină pentru iubitorii de artă: peste 300 de evenimente, organizate de Noaptea Muzeelor. Principalele atracţii din Capitală
Noaptea Muzeelor a scos din case mii de bucureşteni şi-n acest an. Până târziu în noapte a fost freamăt pe mai toate străzile din oraș. Aproximativ 60 de evenimente propuse de muzee, galerii de artă, centre culturale și expoziții au putut fi vizitate. De la an la an, tot mai mulți bucureșteni aleg să-şi descopere astfel oraşul în cea mai lungă noapte culturală.
De Eduard Marin la 14.05.2023, 07:41Înainte de a se bucura de ceea ce se află în spatele ușilor închise, bucureștenii au avut de trecut testul răbdării. Au fost cozi interminabile peste tot. Opera Națională din Capitală și-a deschis porțile pentru prima dată în cadrul evenimentului Noaptea Muzeelor într-un tur inedit. Spectatorii au avut parte de o experiență interactivă. Ghidați chiar de actori, s-au plimbat prin fiecare încăpere din superba clădire. Somptuos, renascentist, Palatul Cesianu Racoviță impresionează încă de la prima vedere. Iar iubitorii de frumos au avut ocazia să admire un perete de peste 1 milion de euro, plin cu opere de artă.
La nivel national, peste 300 de evenimente au fost organizate de Noaptea Muzeelor
"Vorbim așadar de segmentul arte contemporane care pe peretele de un milion de euro, este reprezentat de Adrian Ghenie, cel mai bine vândut artist român actual. Oamenii se apropie de artă, râvnesc să vadă anumite opere care provin din colecții private", a declarat Alina Panico, PR manager. Aglomerat a fost şi în Otopeni, acolo unde mii de oameni au putut admira o colectie unică, în valoare de peste o sută de milioane de euro. De la vehicule de epocă și până la mașini cu mulți cai putere, Tiriac Collection este locul ideal pentru toți pasionații de istorie auto. "Vizitatorii pot admira permanent peste 170 de modele de mașini și motociclete", a declarat Andrei Picioruş.
Iar iubitorii de sport au putut vizita Muzeul Fotbalului. Aici a fost si Helmuth Duckadam care si-a asteptat fanii pentru a le da autografe. "Avem o multime de lucruri de vazut, avem celebrele manusi ale lui Helmuth Duckadam, celebrele manusi cu care a intrat in istorie in 1986. Avem Tricourile lui Hagi, tricoul lui Maradonna purtat la Barcelona purtat in turneu in 1983", a declarat Romeo Bănică, director executiv. "A fost o ocazie si pentru mine dupa 21 de ani sa le revad, sigur starea lor nu este cea mai buna, dar dupa 37 de ani asa arata. Ma bucur. Ma bucur ca au fost foarte multi copii, peste 150 si cred ca le am facut o bucurie cu o poza, cu un autograf", a declarat Helmuth Duckadam. La nivel national, peste 300 de evenimente au fost organizate de Noaptea Muzeelor.