Serviciile considerate "investiție pe termen lung" la care apelează oameni ce vor să-și amenajeze locuințele. Cornelia a plătit 30.000 de euro
Drumul de la "o casă" la "acasă" trece prin biroul unui designer de interior. Este lecţia pe care o învaţă tot mai mulţi români care nu mai lasă amenajarea locuinţei la voia inspiraţiei. Cu ajutorul unui specialist, spațiul este optimizat, bugetul - cheltuit eficient, iar investiția crește valoarea imobilului. Trendul în design interior în 2023 pune accent pe eleganţă şi linii simple, cu un element "wow"!
De Iulia Pop la 03.06.2023, 20:26Luiza Varga, designer de interior: Camerele mici, în general, reprezintă o provocare şi muncim puţin mai mult pe ele decât pe o suprafaţă mai mare, deschisă.
Luiza Varga este designer de interior, singurul din România inclus recent în top 100 mondial, conform Luxury Lifestyle Awards New York - publicație prestigioasă din industria luxului internațional. Ne prezintă un apartament de trei camere cu design de top. Peste 70.000 de euro a costat amenajarea de la gri, până la ultima draperie.
Serviciile unui designer de interior, considerate "investiție pe termen lung"
Luiza Varga, designer de interior: Tonul se dă la Milano şi la Paris, tonul se dă şi în România. Tonul îl dăm noi toţi în funcţie de gusturile noastre, care sunt analizate se fac statistici şi ulterior apar tendinţele în design. Sunt clienţi care preferă liniile moderne în totalitate unde vorbim de finisaje de foarte bună calitate, dar sunt şi liniile cu o tendinţă clasică, în care intervenim cu obiecte moderne, cu obiecte de artă.
Iulia Pop, reporter Observator: Trendurile anului 2023 sunt linii simple şi elegante, în culori neutre, dar cu accente luxury. Designerii spun că orice amenajare are nevoie de elementul wow, pe care îl regăsim aici.
În ultimii ani, serviciile unui designer de interior sunt considerate "investiție pe termen lung". Cornelia Baieră a așteptat mai bine de un an până când s-a instalat în apartamentul mult dorit. Designerul de interior i-a fost aproape, la fiecare decizie.
Cornelia Baieră, beneficiar: Este vorba de partea aceasta de compatibilitate între designer si beneficiar că altfel nu se poate. A fost decizia pe cromatica, pe partea de materiale, s-au luat dimensiunile, de acolo s-a pornit, au fost schiţele de bază.
Recunoaște că fără ajutor rezultatul nu ar fi fost cel în care să se simtă "acasă".
Cornelia Baieră, beneficiar: Putea să iasă foarte pestriţ. Deja nu mai ştii cu ce accesorizezi, ce masă, ce tapet, cum dai acea tuşă care de fapt îţi bucură ţie sufletul.
Aristotel Dincă, designer de interior: La acest apartament cele mai mari provocari au fost spaţiile de organizare şi depozitare a tuturor obiectelor, în special bucătăria.
Iulia Pop, reporter Observator: Proiectul de design interior pentru amenajarea acestui apartament a fost de 30.000 de euro. Vorbim în medie de un preţ de aproape 500 de euro pe mp, care creşte însă, în funcţie de complexitatea amenajării și numărul de încăperi.
Numărul clienţilor care îşi amenajează casele cu un designer a crescut cu 70%
În ultimii 15 ani, numărul clienţilor care îşi amenajează casele cu un designer a crescut cu 70%.
Luiza Varga, designer de interior: Deja clienţii vin cu o experienţă în spate, cumva cu temele de acasă și ştiu la ce ar trebui să se aștepte de la noi.
Femeie: Pe partea de design interior dacă m-aş duce pe un stil clasic pe care îl prefer, m-aş duce undeva la 10 – 20.000 de euro.
Bărbat: Suntem chiar în căutarea unei case. O bucătărie să fie undeva între 8 şi 10.000 de euro cu toate utilităţile.
Noii proprietari de locuinţe au înţeles că drumul spre casa perfectă implică o vizită și în biroul specialistului în amenajări.