Tânăr teribilist, filmat în timp ce trage de trei ori cu pistolul în parcarea unui bloc din Reşiţa. Poliţiştii s-au autosesizat
Gest revoltător la Reşiţa. Un bărbat este filmat în timp ce pare că trage cu un pistol în parcarea unui bloc din oraş. Imaginile au fost publicate pe Facebook, iar poliţiştii s-au autosesizat şi au deschis o anchetă în acest caz.
De Redactia Observator la 25.03.2024, 12:18Poliţiştii din Caraş-Severin au deschis o anchetă, după ce imagini cu un bărbat care pare a trage cu un pistol între blocuri au fost publicate pe o reţea de socializare.
Imagini în care un bărbat trage cu o armă în plan vertical, în apropierea unor blocuri de locuinţe, au fost publicate pe o reţea de socializare.
Incidentul are loc pe timp de noapte, iar în clipul care are doar 11 secunde bărbatul este surprins în timp ce trage de trei ori.
”În urma vizualizării imaginilor, poliţiştii efectuează verificări pentru identificarea bărbatului care apare în imagini şi stabilirea situaţiei de fapt şi de drept, urmând a fi aplicate măsurile legale, ce se impun în acest caz”, a transmis, luni, IPJ Caraş-Severin.
- Filmul atacului din Chiajna. S-a tras cu puşti şi pistoale în două persoane, aflate în fața unui restaurant....
- Poliţist din Vaslui, sfâşiat de un câine chiar în curtea secţiei. Nu a vrut să scoată pistolul şi să omoare...
- Şeful galeriei Rapidului, arestat. În trecut, declara senin că foloseşte pistolul pentru a-şi intimida rivalii:...
Cât de uşor se obţine dreptul de port armă în România
Doar trei minute şi o vizită de curtoazie. Atât de simplu poate obţine oricine în România dreptul de a ţine în mână o armă letală. Un experiment Observator arată că psihologii dau avizul pe ochi frumoşi, o practică periculoasă şi superficială care poate costa vieţi.
Posesorii de arme trebuie trecuți într-un registru al Ministerului de Interne. Iar criteriile sunt clare. Aceştia trebuie să facă un curs de instruire teoretică și practică pe linie de arme și muniții şi să fie apţi din punct de vedere medical și psihologic, să nu prezinte pericol pentru siguranța și ordinea publică, explică Angelo Badea, ofițer specialist IGPR. Totodată, posesorii trebuie să aibă 18 ani, să nu fi fost condamnaţi la închisoare pe perioade mai mari de un an și să nu fi fost inculpaţi pentru fapte cu intenție. Evaluarea psihologică este însă cea mai importantă.
Până în 2023, peste 113.000 persoane aveau dreptul să poate arme letale în țara noastră, dintre care 6.000 au obținut permisul în 2022. Statele Unite conduc detaşat la numărul de arme deţinute de civili: aproape 400 de milioane, iar în Europa - Germania, Franţa, Italia şi Suedia sunt în fruntea clasamentului.