Antena LIVE

Curs valutar

Topul maşinilor care au avut cel mai des kilometrajul dat înapoi

Riscul de a cumpăra o mașină cu kilometrajul „manipulat” este încă foarte mare, chiar dacă oamenii au devenit mai conștenți de escrocherii legate de mașini. Mașinile germane sunt cele mai afectate de fraudarea kilometrajului, notează Mediafax.

De la 08.02.2023, 11:09
WhatsApp
Profimedia - imagine ilustrativă

Fraudarea kilometrajului nu înseamnă doar costuri mari de întreținere pe viitor, ci și reducerea semnificativă a valorii mașinii cumpărate. Pagubele ce provin din fraudarea odometrelor au ajuns la aproximativ 8,77 miliarde euro pe an, conform unui studiu al Serviciului de Cercetare al Parlamentului European.

Maşinile germane, cele mai expuse

Mașinile germane sunt cele mai afectate de fraudarea kilometrajului, potrivit unui studiu realizat de carVertical, care a analizat 1,11 milioane de rapoarte istorice generate în ultimele 12 luni pe 24 de piețe diferite, acoperind SUA și cea mai mare parte a Europei. Studiul a dezvăluit că mașina care are kilometrajul cel mai des dat înapoi este luxosul sedan Audi A8. Dintre toate A8-urile verificate pe platformă, 30,6% au avut un kilometraj falsificat, ceea ce înseamnă că aproape unul din trei Audi A8 second hand poate veni la pachet cu kilometrajul dat înapoi.

6 din top 10 mașini care au cel mai des kilometrajul falsificat sunt vehicule germane scumpe, cum ar fi Audi A7, BMW X5, BMW seria 7 și Volkswagen Touareg. Prețul lor ridicat (și, prin urmare, potențialul ridicat de profit) face din aceste vehicule o țintă perfectă pentru escrocheriile de pe piața mașinilor second-hand. Printre modelele de pe aceeași listă dar care provin de la alți producători vedem mașini precum Ford Mustang (locul 2 cu 25,7% din cazuri), Ford Fusion (locul 10 cu 22% kilometraje date înapoi), Volvo XC70 (locul 14 cu 21,1%) și Opel Insignia (locul 19 cu 19,5%).

Pe acelaşi subiect

În mod tradițional, vehiculele care au motoare pe benzină și diesel au avut cea mai mare pondere pe piața mașinilor la mâna a doua, ceea ce înseamnă că sunt în centrul escrocherilor care vizează derularea kilometrajului. Cu toate acestea, cererea din ce în ce mai mare pentru mașini mai puțin poluante schimbă rapid situația. Potrivit studiului, tipul de motor nu este un indicator bun pentru a determina dacă un vehicul este sau nu probabil să fi avut kilometrajul dat înapoi. Deși pentru unele modele, cum ar fi BMW Seria 7, versiunile pe benzină și diesel sunt mai probabil să fi avut kilometrajul modificat decât versiunea hibrid, pentru alte modele această corelație nu pare să fie adevărată.

De exemplu, la Volkswagen Jetta, versiunea hibrid are o pondere mai semnificativă a instanțelor de kilometraj dat înapoi (cu o medie de 27% din cazuri) decât versiunile diesel (24,1%) sau pe benzină (22,4%) ale aceluiași model. Numărul tot mai mare de mașini electrice care au kilometrajul falsificat sugerează că oamenii ar trebui să fie mai precauți. Mai ales că în cazul mașinilor electrice, cumpărarea unui model care are kilometraj falsificat ar putea duce la facturi masive de reparații.

Mașinile electrice care au kilometrajul dat înapoi prezintă cel mai mare risc, deoarece bateriile degradate în urma rulajului înseamnă reparații costisitoare. Ca atare, determinarea kilometrajului real joacă un rol critic atunci când căutați să cumpărați o mașină electrică sau hibridă la mâna a doua.

Din 2023, românii vor putea afla istoricul şi kilometrajul real al unei maşini luate din străinătate

Registrul Auto Roman a anunțat ca va fi conectat la baza de date similară din Europa și astfel romanii vor putea sa verifice kilometrajul real al mașinilor cumpărate din străinătate. 2023 este anul avansat de autorităţile din România ca fiind momentul în care şi ţara noastră se va alinia la normele Uniunii Europene. Cu alte cuvinte, va fi obligată să se conecteze la aceste informaţii şi la acest sistem de date care există în UE.

Asta înseamnă că atunci când cineva din România cumpără o maşină care a rulat foarte mulţi ani în străinătate va putea să afle istoricul acelui autovehicul, dar şi kilometrajul real. Românii îşi pun constant întrebarea, atunci când cumpără o maşină din străinătate, dacă kilometrajul acelei maşini a fost dat înapoi. Asta şi pentru că acest lucru nu este suficient reglementat în România, iar kilometrajul poate fi dat înapoi cu uşurinţă.

De altfel, în România există o aplicaţie care poate fi descărcată şi de pe telefon. O aplicaţie cu ajutorul căreia românii pot afla istoricul, precum şi kilometrajul real al unei maşini, dar vorbim doar despre acele maşini care au fost înregistrate şi care au rulat doar pe teritoriul ţării noastre.

Redactia Observator

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

audi masina kilometraj
Întrebarea zilei
Mergeți duminică la vot?

Da

Nu

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Stiri Sportive Citește și
Conacul istoric din România care a ajuns în paragină. Nume mari ale țării au...
Fanatik.ro
Publicat 21.11.2024
Colonel american: Rusia are tot dreptul să atace NATO acum
spotmedia.ro
Publicat 21.11.2024
Culmea birocrației: O fetiță trecută, din greșeală, băiat în certificatul...
spotmedia.ro
Publicat 20.11.2024
Ce se întâmplă cu toți pensionarii din România cu pensii mai mici de 3.000 de...
Gandul
Publicat 21.11.2024
Premieră în bătălia pentru Cotroceni. Sociolog din Elveția: „Candidații...
Adevărul
Publicat 22.11.2024
Ce a transmis fiica Elenei Lasconi după apariția la dezbaterea prezidențială....
A1
Publicat 21.11.2024
Horoscopul zilei de 23 noiembrie 2024. Gemenii primesc vești bune. Află ce se...
CaTine
Publicat 22.11.2024
Bianca Drăgușanu, primele declarații după ce poliția a fost chemată la...
spynews.ro
Publicat 21.11.2024
S-au aliat OFICIAL cu Kosovo împotriva României în războiul de la TAS:...
GSP
Publicat 22.11.2024
Clădirea emblematică din București, demolată. Palatul impunător a fost...
Click.ro
Publicat 21.11.2024
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți...
Useit
Publicat 19.11.2024
Care este numele real al lui Culiță Sterp. Ce apare în buletinul lui, de fapt
Redacţia.ro
Publicat 21.11.2024
„Geoană, Ciolacu… Ciucă… George Simion… Și femeia aia, cum o...
libertatea.ro
Publicat 22.11.2024
Selena Gomez își vede viitorul alături de Benny Blanco: „Este cel mai sigur...
ZU
Publicat 22.11.2024
Chec de post cu dovleac copt, foarte aromat și colorat
Hello taste
Publicat 22.11.2024
Au început să intre banii pe cardurile educaționale. Peste 650.000 de părinți...
Deparinti
Publicat 22.11.2024
Amnistia fiscală ratează țintele Guvernului. Câștigurile imaginate...
ziare.com
Publicat 22.11.2024
Cine pleacă din distribuția seriei Golden Boy – Dragoste rebelă. Este vorba...
Happy
Publicat 22.11.2024
Nouria Nouri, fosta soție a lui Daniel Iordăchioaie, și-a cunoscut actualul...
DIVA
Publicat 23.09.2024
Ce este implantul dentar. Cui i se recomandă și cum se efectuează
Medicool
Publicat 22.11.2024