Antena Meniu Search
x
LIVE

Cum a fost localizată femeia răpită de iubit şi încuiată în portbagajul unei maşini în flăcări. Explicaţia STS

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) a explicat cum funcţionează tehnologia cu ajutorul căreia a fost salvată femeia din Bucureşti care a fost răpită de iubitul său şi încuiată în portbagajul unei maşini, căreia i-a dat ulterior foc, potrivit Agerpres. 

De Redactia Observator la 06.02.2023, 15:57
Răpită
STS a explicat cum a putut fi localizată femeia încuiată în portbagajul unei maşini în flăcări

Potrivit STS, a fost folosită tehnologia de geolocalizare HTML5, aceasta fiind o soluţie de localizare dezvoltată de STS în anul 2018, disponibilă pentru smartphone-urile care au activate conexiunea la Internet şi GPS-ul, fără să fie nevoie de instalarea unui soft sau a unei aplicaţii.

"În situaţia în care sunaţi la numărul de urgenţă 112 şi nu cunoaşteţi adresa sau un punct de reper identificabil pentru determinarea adresei/poziţiei unde vă aflaţi şi unde este nevoie de ajutor, în cazul în care deţineţi un smartphone cu serviciile de date active, operatorul STS din cadrul Serviciului de urgenţă 112 vă poate transmite un SMS cu un link pe care trebuie să îl accesaţi pentru obţinerea poziţiei telefonului mobil şi transmiterea acesteia către sistemul informatic al Serviciului de urgenţă 112", explică sursa citată. Serviciul de Telecomunicaţii Speciale a detaliat desfăşurarea acţiunilor efectuate de autorităţi după primirea primului apel la 112 al femeii.

"În primul apel, operatorul STS a auzit pe fundal o situaţie conflictuală şi a alertat imediat Poliţia. Deşi era foarte speriată, persoana a reuşit totuşi să ofere detalii relevante despre situaţia în care se afla. În timpul apelului, operatorul STS i-a trimis un SMS cu un link de localizare, pe care să îl acceseze pentru a putea fi transmise către Sistemul 112 coordonatele geografice ale poziţiei telefonului de pe care a sunat. Deoarece maşina în care era sechestrată se afla în mişcare, pe baza informaţiilor de localizare primite în timp real de la telefonul victimei, operatorul STS s-a asigurat că aceste date sunt recepţionate şi de către dispeceratul Poliţiei. Astfel, echipajele de intervenţie au putut identifica zona şi au reuşit să ajungă în timp util la victimă", arată STS.

Femeia, forţată de partenerul ei să intre în maşină

Pe acelaşi subiect

Al doilea apel a fost efectuat chiar în momentul sosirii echipajelor de poliţie, femeia anunţând că maşina în care se afla sechestrată a fost incendiată, apelul fiind transferat imediat către ISU-SMURD, Ambulanţă, Poliţie şi Jandarmerie. Luni dimineaţă, poliţiştii bucureşteni au reuşit să salveze o femeie care a fost forţată de partenerul său să intre în portbagajul unui autoturism, căruia ulterior i-a dat foc.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Capitalei, "operatorul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale i-a transmis un link de localizare cu ajutorul căruia s-a reuşit monitorizarea traseului parcurs, acesta fiind comunicat tuturor echipajelor de poliţie aflate în serviciu. În jurul orei 4,50, un echipaj al Brigăzii Rutiere a depistat autoturismul pe un câmp din Sectorul 3. În momentul în care s-au apropiat de autoturism, au observat flacără deschisă în interior, moment în care au intervenit pentru scoaterea femeii din portbagaj şi pentru stingerea incendiului cu extinctoarele din dotare".

La scurt timp, arată sursa citată, în zona unei staţii peco din apropiere a fost depistat conducătorul auto, care a fost imobilizat de un alt echipaj al Brigăzii Rutiere. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,31 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar în urma testării cu aparatul DrugTest, acesta a relevat prezenţa unei substanţe interzise în organism, spune DGPMB.

Cercetările sunt continuate de către Serviciul Omoruri şi Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, în vederea stabilirii cauzelor şi condiţiilor în care a avut loc evenimentul şi pentru luarea măsurilor legale. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Cum a fost localizată femeia răpită de iubit şi încuiată în portbagajul unei maşini în flăcări. Explicaţia STS