Un român întors cu fiica din SUA după 25 de ani a făcut cunoştinţă cu traficul de pe DN 1. "Cu adevărat groaznic"
Sute de mii de oameni s-au avântat optimişti astăzi în blocajul tradiţional de pe DN1, în drum spre vacanţa de la munte. Situaţia a fost, însă, aceeaşi ca în anii trecuţi, ba chiar mai rău. Şase ore a durat, în medie, drumul de la Bucureşti la Braşov. Iar coada de maşini se întindea, la un moment dat, pe aproape 40 de kilometri. Aşa că atunci când au ajuns pe pârtie, turiştii erau deja epuizaţi.
De Redactia Observator la 30.12.2024, 19:46Niciun truc nu a funcţionat astăzi pe şoseaua de pe Valea Prahovei. Cei care au plecat devreme la drum s-au oprit în ambutaiajul care le-a blocat drumul înainte de Comarnic, punctul în care începeau de obicei blocajele.
Aglomeraţia de pe DN1 începe în dreptul localităţii Nistoreşti. Coloana de maşini se întinde pe zeci de kilometri. Iar aplicaţia de monitorizare a traficului ne arată că până în Braşov mai avem de parcurs un drum de trei ore.
Şoferii şi pasagerii au fost exasperaţi de timpul pierdut
Chiar dacă ştiau ce îi aşteaptă pe DN1, şoferii şi pasagerii au fost exasperaţi de cât timp au pierdut.
"De vreo oră şi jumătate e infernal. Anticipam. Că de 35 de ani ăsta este rezultatul acţiunilor noastre. Adică acţiuni care nu prea au fost"; "Pe Waze apare cam trei ore, noi deja suntem plecaţi de trei ore. Ce să mai... facem 12 ore un drum de 150 de kilometri", se plâng şoferii.
Constantin, care locuieşte de 25 de ani în Statele Unite, s-a întors în ţară pentru o vacanţă la Sinaia şi a încercat să nu îşi piardă răbdarea. "Vreau să arăt fiicei mele frumuseţile României. E foarte aglomerat", spune Constantin. "De fapt este cu adevărat groaznic! Cu adevărat groaznic, foarte rău!", mărturiseşte fiica lui.
Turiştii au ajuns cu greu la Poiana Braşov
Turiştii care au ajuns cu greu la Poiana Braşov abia aşteaptă acum prima tură pe pârtie. "Datorită faptului că avem zăpadă din belşug, anul acesta, gradul de ocupare este sută la sută. A fost cel mai aglomerat Crăciun. Atât din punct de vedere al turiştilor, care au avut pachete în Poiana Braşov, cât şi al vizitatorilor", a declarat Roxana Cojocea, Organizaţia Patronală de Turism Poiana Braşov.
În timp ce unii încă se luptau cu drumul, alţii se bucurau deja de vacanţă. În Bucovina au parte de o ofertă...specială. O plimbare pe cărări de munte cu nişte camioane militare adaptate. "Dorim ca lumea să fie în grup, să socializeze, să vorbească între ei, să fie cât mai mulţi, cât mai compacţi. Avem turişti şi din Franţa, şi din Germania, şi din ţară", a spus Alin Mujdei, organizator.
Cursa inedită se termină la 1.300 de metri altitudine
Cursa inedită se termină la 1.300 de metri altitudine, unde oaspeţii sunt aşteptaţi cu mese încărcate. La fel de bine au petrecut şi turiştii de la pensiunile din Gorj. Gazdele au repetat pomana porcului pentru oaspeţii care au întârziat.
De gustul sărbătorilor de acasă se bucură şi românii care lucrează în străinătate şi au venit acum în concediu la Cavnic. "E prima oară când facem sărbătorile acasă, e prima oară când suntem pe pârtie", a spus o turistă. "Undeva la 20% dintre turişti sunt din diaspora, românii plecaţi dincolo se pare că de sărbători preferă să schieze în România", a precizat Oana Poenar, administrator pârtie.
Aproape 170.000 de persoane au intrat în ţară numai în ultimele 24 de ore.