Zeci de jucători cu dizabilități, uniți la cea de-a şasea ediţie a Competiţiei Naţionale de Biliard în Scaun Rulant: "Sunt oameni cu abilităţi speciale"
Dizabilităţile sunt, de fapt, abilităţi speciale. O dovedesc, în fiecare an, zeci de jucători de biliard în scaun rulant. Amatori sau profesionişti, cu toţii au putut trăi bucuria sportului la cea de-a şasea ediţie a Competiţiei Naţionale de Biliard în Scaun Rulant. 80 de participanţi s-au înscris anul acesta şi au venit din toată ţara. Iar invitat special a fost multiplul campion mondial, suedezul Henrik Larsson.
De Sonia Simionov la 24.09.2022, 17:01Ambiţie, putere şi determinare. Sunt cuvintele cheie pentru demonstraţia făcută de cei 80 de concurenţi care s-au înscris, anul acesta, la a şasea ediţie a Competiţiei Naţionale de Biliard în Scaun Rulant.
Participant: Povestea mea este că m-am născut... şi asta nu a fost un impediment pentru mine...mai ales prin sport.
Fiecare jucător are povestea lui. Leonard e un veteran al concursurilor de biliard. Are 42 de ani şi o poveste tragică, din cauza căreia jumătate din viaţă a trăit altfel.
- Mihai Neşu lansează campania "Cred în minuni", în sprijinul copiilor cu dizabilităţi din România
- (P) Kaufland România susține turneele din seria Wheelchair Tennis Open, organizate la Pitești și București
- Frumuseţea trece dincolo de orice dizabilitate. 12 modele în scaune rulante au defilat la Oradea
Leonard Lupșacu: Nişte prieteni m-au lovit la cap, mi-am pierdut memoria. Atunci ei au crezut că m-au omorât. M-au luat de mâini şi de picioare şi m-au pus pe linia de tren. /// Am văzut că venea trenul şi m-am băgat sub locomotivă.
Atunci a rămas fără picioare... dar asta nu i-a oprit dorinţa de a trăi şi de a visa. După ce şi-a revenit, a început să facă sport. Şi, de atunci, se bucură de fiecare clipă.
Invitatul special al acestei competiţii a fost Henrik Larsson
Invitatul special al acestei competiţii a fost Henrik Larsson. Suedezul este de şase ori campion mondial şi de 12 ori campion european la biliard în scaun rulant.
Henrik Larsson: Nu este un sport care să necesite abilităţi fizice, este, cu siguranţă un sport mental şi extrem de provocator din punct de vedere logic.
Este a treia oară pentru Henrik în România. Anul acesta, a venit cu cei doi copii. Amadeus şi Bianca. Iar ei au asistat, ca toţi ceilalţi concurenţi, la o tradiţie. Meciul demostrativ al campionilor. Henrik Larsson şi Sonia Simionov, campioană naţională la biliard. Sonia este şi organizator şi arbitru al Competiţiei Naţionale de Biliard în Scaun Rulant.
Sonia Simionov: Ei nu sunt persoane cu dizabilităţi, ei sunt oameni cu abilităţi speciale. Încurajez orice om cu abilităţi speciale, sau mai puţin speciale, să facă sport.
Irina Văcărean, organizator, președinte ASMIO: Deja suntem în căutarea unor campioni pe care să îi promovăm atât la nivel naţional cât şi internaţional.
La finalul zilei, toate eforturile au fost răsplătite. Pentru rezultatele excepţionale, au fost premiaţi primii trei clasaţi. Dar au fost şi surprize. O tombolă de unde alţi 20 de participanţi au plecat acasă cu diverse cadouri. Premiile totale au fost în valoare de peste patru mii de euro.