Ziua delicateselor vânătorești din Bistriţa Năsăud
A fost sâmbăta delicateselor vânătoreşti în Bistriţa Năsăud. Azi, la festivalul de la Figa, concurenţii au vânat alt trofeu. Titlul de cel mai bucătar. Ceaune aburinde cu tocăniţă de căprior, gulaş din carne de cerb, şi clătitele din carne de mistreţ.
De Redactia Observator la 28.06.2014, 19:51A fost sâmbăta delicateselor vânătoreşti în Bistriţa Năsăud. Azi, la festivalul de la Figa, concurenţii au vânat alt trofeu. Titlul de cel mai bucătar. Ceaune aburinde cu tocăniţă de căprior, gulaş din carne de cerb, şi clătitele din carne de mistreţ.
În fiecare din ceaunele aburinde, se pregăteşte un fenomen al gustului. După ce şi-au măsurat forţele cu sălbăticiunile din codri, vânătorii români şi-au deschis tolbele cu reţete culinare.
Fiecare prepară la ceaun după o reţetă proprie, carne de vânat. Fie că e acesta căprior, mistreţ, cerb. Monica este una dintre puţinele femei vânător din România. Pentru ea, carnea de vânat este un gust moştenit.
Tot la festival a venit şi cel mai în vârstă vânător de la Figa. Cu puşca pe umăr şi pălăria tradiţională cu pană.
În timp de tobele răsunau, iar juriul degusta şi delibera, vânătorii au renunţat la şorţurile de bucătari şi au gustat o binemeritată pălincă.Bărbaţii, ca de obicei, mai pe lângă foc. O pălincă de la Săpânţa, şi cu două pere în ea, ca să îi dea aromă.