Americanii ar putea renunţa la purtarea măştii în aer liber. Este recomandarea epidemiologilor din Statele Unite pentru zonele cu rată de infectare scăzută
Americanii ar putea renunţa la purtarea măştii în aer liber. Este recomandarea epidemiologilor din Statele Unite, însă doar pentru cei care se află în zonele cu rată de infectare scăzută şi nu în spaţii aglomerate.
De Redactia Observator la 23.04.2021, 15:53- EDIŢIE SPECIALĂ Observator. Primele EXIT POLL-uri ale Alegerilor Prezidenţiale, ora 21:00, LIVE la Antena 1
- COMPARAŢIE. Prezenţa la vot pe ore în primul tur al alegerilor prezidenţiale din 2014, 2019 şi 2024
- Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1
Şi nu este singura ţară din lume care va face asta. În Israel masca de protecţie nu mai este obligatorie decât în zonele foarte aglomerate. În Europa însă nu scăpăm prea curând de mască. Şi asta deoarece vaccinarea nu merge suficient de rapid încât epidemiologii să îşi dea acordul pentru renunţarea la acest mijloc de protecţie.
PAUL SAX, director Institut Boli Infecţioase Brigham: Haideţi să ne concentrăm pe metodele de prevenţie acolo unde contează cu adevărat, adică în spaţiile închise!
Cu peste 200 de milioane de doze administrate, americanii se pregătesc să dea măştile jos în aer liber. Epidemiologii consideră că măsura nu este necesară, mai ales dacă interacţiunea are loc în spaţii deschise şi cu persoane care au fost vaccinate.
PAUL SAX, director Institut Boli Infecţioase Brigham: Ştim de ceva timp că transmisia virusului în aer liber este foarte rară, mai ales printre oamenii singuri. Aşa că o obligativitate a purtării măştii pentru oamenii care se plimbă singuri, afară, nu mai are sens.
După ce a ajuns la imunitatea colectivă, Israelul a renunţat la purtarea măştii în aer liber. Excepţia de la regulă sunt spaţiile aglomerate, fie ele în interior sau exterior.
Locuitor din Israel: Am dat măştile jos. Era şi timpul! "Bibi" (n.r. premierul Israelului) a făcut ce niciun alt premier nu a reuşit să facă pentru popor. Acum trebuie să aibă grijă de economie şi de Iran.
Chiar dacă procesul de vaccinare a fost grăbit în Uniunea Europeană, rata de imunizare este încă insuficientă pentru ca oficialii de la Bruxelles să în calcul renunţarea la obligativitatea purtării măştii. Blocul comunitar a ajuns la 3 milioane de doze administrate zilnic, iar în România se ia în considerare renunţarea la măştile de protecţia abia la vară şi doar pe plajă.