Antena Meniu Search
x

Video Israelienii nu mai sunt obligați să poarte măști afară, de duminică

Pe măsură ce Ziua Independenței se încheie, anunțul ministrului Sănătății despre cea mai recentă etapă în combaterea pandemiei oferă țării un alt motiv de sărbătoare.

de Monica Palade

la 18.04.2021, 14:04

Vezi și

Ca un semn viitor că Israelul este pe cale să învingă pandemia de Covid, ministrul Sănătății, Yuli Edelstein, a declarat joi că, începând de duminică, israelienilor nu li se va mai cere să poarte măști în timp ce sunt afară.

Edelstein a mai spus că l-a instruit pe directorul general al Ministerului, Chezy Levy, să semneze un decret care să pună capăt regulamentului de sănătate începând de duminică, după consultarea cu profesioniștii din domeniu.

Măștile vor fi în continuare necesare în spațiile publice închise.

Fără măşti în aer liber

Pe acelaşi subiect

„Măștile sunt destinate să ne protejeze de coronavirus”, a spus Edelstein. „După ce profesioniștii au decis că acest lucru nu mai este necesar în spațiile deschise, am decis să permit scoaterea lor.”

El a creditat succesul campaniei de vaccinare a Israelului, dar a cerut o vigilență continuă în interior.

Profesioniștii din domeniul sănătății spuneau de săptămâni întregi că ordinul pentru purtarea măştii afară se va termina în curând. La începutul acestei luni, Levy era încă sceptic și avertiza împotriva ridicării ordinului, susținând că utilizarea măștilor în aer liber a fost eficientă pentru a reduce răspândirea COVID-19.

Rapoartele mass-media din ultimele săptămâni au indicat că poliția a fost, în orice caz, instruită să înceteze aplicarea ordinului de mască în aer liber, concentrându-se în schimb pe aplicarea împotriva celor care încalcă regulile de carantină.

După ce a suferit un al treilea val sever de pandemie, situația Israelului s-a îmbunătățit rapid în ultimele luni, deoarece a efectuat cea mai rapidă acțiune de vaccinare pe cap de locuitor din lume. Peste jumătate din populație este complet inoculată împotriva virusului, iar rezultatele au arătat, cazurile noi zilnice și cazurile grave scăzând la niveluri nemaiîntâlnite în ultimele luni.

Pe măsură ce numărul cazurilor a scăzut, Israelul a anulat semnificativ restricțiile privind coronavirusul prin deschiderea afacerilor, a locurilor pentru evenimente și a altor activități.

Un expert în pandemie a declarat, duminică, că Israelul ar fi putut ajunge la „un fel de imunitate de turmă” și ar putea ușura în condiții de siguranță alte restricții. Eran Segal, biolog de calcul la Institutul de Științe Weizmann, a declarat pentru Channel 12 că, odată cu majoritatea israelienilor imunizați, chiar și redeschiderea unor zone economice și a adunărilor de la sărbătorile de la Purim și Paște nu au contribuit la o creștere a cazurilor.

De asemenea, săptămâna aceasta miniștrii de cabinet au votat redeschiderea completă a școlilor israeliene începând de duminică. Copiii din clasele 5-9 fuseseră singurii elevi rămași să studieze în „capsule” distanțate social.

6.314 de israelieni au pierdut lupta cu virusul

Potrivit celor mai recente cifre ale Ministerului Sănătății lansate joi seară, 196 de noi cazuri de coronavirus au fost înregistrate miercuri și alte 91 de la miezul nopții, cu 836.706 infecții totale confirmate de la începutul pandemiei.

Numărul morților a fost de 6.314. Au existat 2.945 de cazuri active, inclusiv 209 de pacienți aflați în stare gravă, dintre care 126 se aflau pe ventilatoare.

Dintre cele 55.470 de teste efectuate miercuri, 0,4% au revenit pozitive. Ministerul a mai spus că 5.338.967 israelieni au primit cel puțin o doză de vaccin împotriva coronavirusului și 4.961.238 le-au primit pe ambele.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Israelienii nu mai sunt obligați să poarte măști afară, de duminică