Hackerii CIA nu au reuşit să spargă antivirusul românesc Bitdefender!
Bitdefender sfidează CIA. Se numără printre puţinele programe pe care hackerii serviciilor americane de spionaj nu le-au putut sparge, potrivit celor mai noi dezvăluiri Wikileaks. Săptămâna aceasta, site-ul condus de Julian Assange a publicat 9 mii de documente secrete.
De Redactia Observator la 10.03.2017, 23:50Bitdefender sfidează CIA. Se numără printre puţinele programe pe care hackerii serviciilor americane de spionaj nu le-au putut sparge, potrivit celor mai noi dezvăluiri Wikileaks. Săptămâna aceasta, site-ul condus de Julian Assange a publicat 9 mii de documente secrete.
Nouă mii de pagini virtuale detaliază metodele utilizate de agenţia americană pentru a pirata aproape totul : de la sistemele Android, Windows, Linux sau iOS. Practic, orice dispozitiv de ultimă generaţie, fie telefon mobil, tabletă sau televizor cu comandă vocală poate fi transformat în armă de spionaj cibernetic, prin acţiunile hackerilor CIA. Printre puţinii producători care le-au ţinut piept se numără chiar românii de la Bitdefender.
Refugiat de 5 ani în ambasada Ecuadorului de la Londra, fondatorul Wikileaks susţine că a primit documentele de la un "operator privat", probabil un hacker, care lucra pentru CIA. Într-o conferinţă de presă live, Julian Assange a atacat dur agenţia pentru că a pierdut controlul asupra întregului arsenalul de arme informatice, gest ce ar putea avea efecte devastatoare.
Potrivit wikileaks, CIA ar fi studiat şi preluarea controlului aplicaţiilor de pe automobile, care ar putea fi exploatate pentru a comite crime mascate în accidente. Agenţia nu confirmă dezvăluirile şi refuză chiar să le comenteze.