Antena LIVE
Video

Coincidenţă macabră în accidentul aviatic cu 8 morți din Italia. Primele ipoteze în cazul prăbușirii avionului românesc, la Milano

Raphael Nascimbene, în vârstă de 1 an și nouă luni, este cea mai tânără victimă a accidentului aviatic cu 8 morți produs ieri la Milano, în Italia. În momentul tragediei, pilotul aparatului de zbor, omul de afaceri român Dan Petrescu, mergea cu familia și prietenii la casa sa din Olbia, Sardinia.

De la 04.10.2021, 08:54
Coincidenţă macabră în accidentul aviatic cu 8 morți din Italia. Primele ipoteze în cazul prăbușirii avionului românesc, la Milano Profimedia

Opt oameni au murit împreună, la câteva ore după o vacanță care s-a transformat, în doar câteva secunde, într-un coșmar. Dan Petrescu (68 de ani), soția sa Regina Dorotea Petrescu Balzat (65 de ani) și fiul lui de 30 de ani pe de o parte, Filippo, soția sa Claire Stephanie Caroline Alexandrescu și fiul lor, Raphael pe de altă parte. Alături de cele două familii în avion se mai aflau Miruna Anca Wanda Lozinschi, mama lui Claire Stephanie Caroline și bunica lui Raphael și Julien Brossard, 36 de ani, un prieten canadian al lui Dan Ștefan Petrescu, relatează tg24.sky.it.

Cu toții ar fi trebuit să celebreze botezul celui mai tânăr dintre pasageri, Raphael, de 1 an și 9 luni, în Sardinia, în casa din Olbia a omului de afaceri Dan Petrescu.

Din păcate, nu au mai ajuns acolo niciodată.

Pe acelaşi subiect

Coincidență macabră în accidentul aviatic din Milano

Accidentul aviatic din Milano a avut loc la intersecția străzilor "Marignano" și "8 ottobre 2001" din San Donato Milanese. Coincidența sumbră este că în 8 octombrie 2001 s-a produs cel mai mare dezastru aviatic din istoria Italiei. Au murit atunci 118 persoane, după ce un avion Boeing s-a ciocnit cu un Cessna pe aeroportul din Milano, Linate scrie La Repubblica

Printre victimele acelei tragedii s-a aflat şi un cetăţean român, dar şi un italian născut chiar în San Donato, pe strada unde duminică s-a prăbuşit avionul omului de afaceri Dan Petrescu.

Primele ipoteze în cazul prăbușirii avionului pilotat de omul de afaceri Dan Petrescu

Expertul în aviație Dan Andrei spune că avionul pilotat de omul de afaceri Dan Petrescu este unul foarte sigur, prima ipoteză avansată de acesta fiind că motorul a cedat.

„Pilatus este socotit acum cel mai sigur avion turbopropulsor cu un singur motor. El, într-o perioadă de 30 de ani, este încă în producție și au fost produse peste 1700 de aeronave de tipul acesta. Este foarte sigur”, a declarat Dan Andrei în cadrul unei emisiuni TV.

Avionul are 9 locuri, zboară cu o viteză de 500 de kilometri pe oră, „o viteză foarte bună pentru un turbopropulsor”, și zboară aproximativ 5 ore, adică 2.800 de kilometri.

De la București poate să ajungă oriunde în Europa.

„Cauzele pot fi multiple. Prima idee care-mi vine în minte este că a avut o cedare de motor. Motorul este turbopropulsor, înseamnă că el antrenează o elice, dar motorul este cu turbină și putea la un moment dat să ia o pasăre sau din varii motive să aibă o defecțiune la compresor sau turbină și în felul acesta să producă un incendiu”, a explicat Dan Andrei.

Martorii tragediei din Milano au povestit că avionul avea motorul în flăcări și a izbit clădirea fără să pară că pilotul încearcă să facă manevre pentru a evita dezastrul: "Eram acasă, am auzit niște zgomote. Nu am apucat sa ies la geam că am auzit o bubuitură, norii de fum. Asta e tot. E un dezastru. Ținând cont că pe aici zboară în fiecare zi zeci de avioane. Eu locuiesc lângă gară, s-a auzit o bubuitură. I-am zis soției mele, închide că vine furtuna, apoi am văzut un fum imens.

Autorităţile aviatice din Italia încearcă acum să afle ce a dus la producerea nenorocirii.

Aparatul prăbuşit la Milano, un Pilatus Pc-12

Avionul care s-a prăbuşit duminică, la Milano, este un PC-12 / 47E. Avionul de şase ani s-ar fi prăbuşit la aproximativ trei minute după decolare, potrivit datelor Flightradar24, citat de Mediafax.

Aeronava cu aripi joase are un singur motor, fiind produsă de Swiss Pilatus Aircraft, cu o capacitate mare de încărcare. Este proiectată pentru a fi utilizată la transportul uşor şi pentru utilizatorii de afaceri. În lumea aeronauticii este cunoscut ca un proiect excelent, realizat de o companie cu o lungă experienţă în construcţia de aparate aeriene. Pe site-ul său, compania elveţiană îl numeşte „SUV-ul aerian”, citând o recenzie a unei reviste de specialitate din lumea aviaţiei. Cea mai actualizată variantă se numeşte PC-12NGX, echipat cu cele mai noi inovaţii în materie de confort şi avionică la bord. Este un avion care poate atinge o viteză de croazieră de 290 de noduri, aproximativ 537 de kilometri pe oră. Poate zbura pe o rază de peste 1.800 de mile marine: 3.3.000 de kilometri, la o altitudine maximă de 30.000 de picioare.

Este alimentat de un singur motor de la Pratt & Whitney, una dintre cele mai cunoscute companii de motoare aeronautice. Poate avea la bord maxim 10 pasageri, în regim normal. Unele modele sacrifică scaunele, pentru a găzdui câteva pătuţuri sau elimină total scaunele, pentru a creşte capacitatea de încărcare. Este certificat pentru zborul cu un singur pilot, care poate fi însoţit de un posibil copilot.

Interiorul celor mai recente versiuni este proiectat în colaborare cu BMW Designwork şi integrează toate funcţiile principale de conectivitate, Wi-Fi şi sisteme de divertisment. Conform preţurilor publicate pe portalul AvBuyer, un Pc-12 2017 folosit poate costa până la 4,3 milioane de dolari şi poate fi închiriat pe oră cu aproximativ 1.800 de dolari.

Ți-a plăcut acest articol?

accident aviatic italia dan petrescu
Întrebarea zilei
Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Da

Nu

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Facebook WhatsApp LinkedIn Twitter Email
Stiri Sportive Citește și
Animalul din România pe care suntem obligați să-l vindem la export. Îl...
Fanatik.ro
Publicat 03.05.2024
Fabrica din România care a uimit întreaga lume. A inventat un sistem pentru care...
Fanatik.ro
Publicat 03.05.2024
Un nou test de sânge poate detecta osteoartrita cu până la opt ani înainte ca...
spotmedia.ro
Publicat 03.05.2024
HOROSCOP FINANCIAR Mai 2024: Zodiile care vor face avere și zodiile care riscă...
Gandul
Publicat 02.05.2024
Motivele uciderii lui Corneliu Zelea Codreanu. Cine l-a vrut mort pe liderul legionar
Adevărul
Publicat 03.05.2024
Ce a putut să găsească un tâmplar atunci când a dărâmat un perete în...
A1
Publicat 01.05.2024
Horoscopul zilei de 4 mai 2024. Gemenii sunt sfătuiți să nu mai amâne...
CaTine
Publicat 03.05.2024
Ele sunt fetița de patru ani și bunica ei, care au murit în Călărași, după...
spynews.ro
Publicat 03.05.2024
„Eram pedepsită constant”. Teodora Stoica spune cum a fost adolescența ei,...
GSP
Publicat 30.04.2024
Eroul român care a lansat celebra deviză „Pe aici nu se trece!”. Povestea...
Click.ro
Publicat 01.05.2024
Averea lui Bill Gates nu a mai fost atât de mică în 34 de ani. Ce a ajuns...
Useit
Publicat 03.05.2024
1 mai pe litoral 2024! Marile festivaluri și concerte ce deschid noul sezon estival
Money.ro
Publicat 23.04.2024
Tradiții și obiceiuri în Joia Mare. Ce este interzis să faci astăzi când...
Redacţia.ro
Publicat 02.05.2024
Politicianul care a schimbat cinci partide în zece ani. Plutonul candidaților...
libertatea.ro
Publicat 03.05.2024
Doja Cat a purtat o ținută îndrăzneață la o cină în New York....
ZU
Publicat 03.05.2024
Ouă umplute cu cremă de sfeclă roșie, cu hrean și nuci sau fistic
Hello taste
Publicat 03.05.2024
Deshidratarea la copiii mici: cum se manifestă și ce poți face
Deparinti
Publicat 03.05.2024
O femeie care a cumpărat o valiză pierdută în aeroport a dezvăluit tot...
ziare.com
Publicat 02.05.2024
Luis Fonsi nu-și mai dorește să vorbească despre fosta căsnicie cu Adamari...
Happy
Publicat 03.05.2024
Cum apar afecțiunile gastrointestinale. Cauze, simptome, metode de prevenție și...
Medicool
Publicat 03.05.2024
Florinel Coman l-a contactat pe Gigi Becali cu o cerere inadmisibilă! "Eşti...
orangesport.ro
Publicat 28.04.2024