Antena Meniu Search
x

Cine este Dan Petrescu, omul de afaceri care a murit în avionul de mici dimensiuni prăbuşit în Italia

Omul de afaceri Dan Petrescu, unul dintre cei mai bogați români, a murit după ce avionul de mici dimensiuni în care se afla s-a prăbușit în Milano. Alte șapte persoane s-au stins din viaţă în tragedie, printre care şi soţia şi fiul acestuia.

de Redactia Observator

la 03.10.2021, 18:54

Un avion privat românesc, de mici dimensiuni, s-a prăbușit într-o clădire aflată în renovare din Italia
Un avion privat românesc, de mici dimensiuni, s-a prăbușit într-o clădire aflată în renovare din Italia - Profimedia Images

Cine este Dan Petrescu, omul de afaceri care a murit în accidentul aviatic din Italia

Omul de afaceri Dan Petrescu controla suprafețe mari de terenuri din București, dar și din țară. Cele mai vizibile erau în 2010, cele 15-20 de centre care includeau la vremea respectivă și hipermarketurile Real și alte galerii comerciale, relatează Ziarul Financiar, citat de Mediafax.

Acesta a venit din Germania după Revoluţie şi a fost unul dintre primii parteneri de afaceri ai lui Ion Ţiriac. De asemenea, Ion Țiriac spunea despre el că era cel mai bogat român, dar era foarte discret și nu era prezent în spațiul public.

Opt morți, după ce un avion românesc s-a prăbușit în Milano

Pe acelaşi subiect

Un avion privat s-a prăbuşit, duminică, în apropiere de Milano, accident soldat cu moartea celor şapte pasageri şi a pilotului. Potrivit surselor Observator, în accidentul aviatic a murit omul de afaceri Dan Petrescu, unul dintre cei mai bogați români. Printre victime se află și soția și fiul acestuia.

Avionul privat de mici dimensiuni, un Pilatus PC12 înmatriculat YR-PDV, s-a prăbușit pe o clădire din San Donato Milanese (Milano), la cinci minute după decolare. Aeronava decolase din Linate cu destinația Olbia, conform ANSA.

Localnicii povestesc că au auzit o bubuitură puternică, cauzată de impact. Imediat, aparatul de zbor a fost cuprins de flăcări uriașe.

„Avionul avea un motor în flăcări și s-a prăbușit, nu s-au văzut manevre de redresare”, povestesc martorii tragediei.

„Am auzit un avion pe cale să se prăbușească, apoi am simțit ferestrele tremurând și, ca în filme, m-am dus la fereastră și am văzut o coloană de fum ridicându-se”, a declarat un tânăr care locuiește în apropierea locului incidentului aviatic, potrivit ANSA.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Cine este Dan Petrescu, omul de afaceri care a murit în avionul de mici dimensiuni prăbuşit în Italia