Antena Meniu Search
x

MAE confirmă că printre persoanele decedate în accidentul aviatic de la Milano se numără doi români

Ministerul Afacerilor Externe a confirmat, duminică, că printre persoanele decedate în accidentul aviatic de la periferia oraşului Milano se află doi cetăţeni români, cu dublă cetăţenie, conform informaţiilor primite până în prezent.

de Redactia Observator

la 03.10.2021, 18:53

MAE confirmă că printre persoanele decedate în accidentul aviatic de la Milano se numără doi români
MAE confirmă că printre persoanele decedate în accidentul aviatic de la Milano se numără doi români - Profimedia Images

Oficiul consular transmite că nu a primit, până la acest moment, solicitări de asistenţă consulară cu privire la acest accident aviatic.

"Ministerul Afacerilor Externe, prin Consulatul General al României la Milano, s-a autosesizat în urma informaţiilor publicate de presa italiană cu privire la prăbuşirea unui avion de mici dimensiuni la periferia oraşului Milano şi a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile italiene pentru a obţine informaţii referitoare la cetăţenia şi identitatea persoanelor afectate. Potrivit informaţiilor comunicate de autorităţile italiene reprezentanţilor oficiului consular, din cercetările efectuate până la acest moment, rezultă că printre persoanele decedate se află doi cetăţeni români, cu dublă cetăţenie", a transmis MAE.

Nicio solicitare de asistență consulară după accidentul aviatic de la Milano

Totodată, oficiul consular nu a primit, până la acest moment, solicitări de asistenţă consulară cu privire la acest incident.

Pe acelaşi subiect

Conform sursei citate, Consulatul General al României la Milano continuă dialogul cu autorităţile locale, fiind pregătit să acorde asistenţă consulară, conform competenţelor legale, inclusiv cu privire la procedurile specifice, respectiv facilitarea repatrierii corpurilor neînsufleţite şi eliberarea certificatelor de deces.

Ministerul Afacerilor Externe informează că românii pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Milano: +39 0240098207 şi +39 0240074018, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie următoarele telefoane de permanenţă: misiunea diplomatică a României în Republica Italiană: +39 366.108.1444.

Avionul era pilotat de omul de afaceri Dan Petrescu

Un avion privat s-a prăbuşit, duminică, în apropiere de Milano, accident soldat cu moartea celor şapte pasageri şi a pilotului. Potrivit presei italiene, avionul era înmatriculat în România. AFP notează că aparatul de zbor, un Pilatus PC-12 care a decolat de pe aeroportul milanez Linate cu destinaţia Olbia, s-a prărbuşit la cinci minute după decolare, duminică după-amiază, la San Donato Milanese, localitate situată la sud-est de Milano.

Avionul a luat foc după ce s-a prăbuşit pe un imobil gol, care era în curs de renovare. Pilotul şi cei şapte pasageri, între care şi un copil, au murit, scrie Corriere della Sera.

Pilatus PC-12 este un avion echipat cu turbopropulsor monomotor şi poate fi folosit pentru transport de mărfuri sau pentru transportul de pasageri, numărul acestora fiind limitat la 9.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » MAE confirmă că printre persoanele decedate în accidentul aviatic de la Milano se numără doi români