Primul deces din cauza noului coronavirus înregistrat în SUA
Coronavirusul a făcut primul deces în Statele Unite. Nivelul de alertă a crescut peste Ocean, după ce au fost confirmate cazuri de transmitere a coronavirusul pe teritoriul american în rândul persoanelor care nu au părăsit ţara. COVID-19 a făcut o primă victimă şi printre australieni, după ce un pasager repatriat de pe nava Diamond Princess a murit.
De Redactia Observator la 01.03.2020, 11:43Coronavirusul a făcut primul deces în Statele Unite. Nivelul de alertă a crescut peste Ocean, după ce au fost confirmate cazuri de transmitere a coronavirusul pe teritoriul american în rândul persoanelor care nu au părăsit ţara. COVID-19 a făcut o primă victimă şi printre australieni, după ce un pasager repatriat de pe nava Diamond Princess a murit. Pe plan global, aproape 3 mii de oameni au fost ucişi şi 87 de mii au fost infectaţi cu COVID-19. Răspândirea virusului a fost confirmată şi în Irlanda, Luxembourg şi Ecuador, iar cele mai mari focare în afara Chinei se regăsesc în Coreea de Sud, Iran şi Italia.
Statele Unite au confirmat o primă victimă a virusului ucigaş, la finalul unei săptămâni în care administraţia Trump a dat asigurări americanilor că nu există motive de panică.
Jeff Duchin, şef Direcţia de Sănătate Publică Comitatele Seatle şi King - Persoana care a murit avea condiţii medicale preexistente. Este vorba de un bărbat trecut de 50 de ani.
Iniţial, identitatea victimei a fost transmisă greşit de cadrele medicale şi inclusiv preşedintele a fost indus în eroare.
Donald Trump, președintele SUA - Era o femeie minunată, însă un pacient cu un risc medical ridicat, care avea aproape 60 de ani. Alţi patru pacienţi sunt grav bolnavi.
În Statele Unite sunt la acest moment alte 69 de cazuri confirmate, iar Donlad Trump a subliniat că se aşteaptă ca numărul celor infectaţi să crească.
Donald Trump, președintele SUA - Este probabil să avem şi alte cazuri în Statele Unite, dar indivizii sănătoşi ar trebui să fie capabili să se recupereze în totalitate.
Desemnat responsabil pentre combaterea coronavirus, vicepreşedintele Mike Pence, a ridicat nivelul de alertă de călătorie la cel mai ridicat pentru regiunea Daegu din Coreea de Sud şi provincile Lombardia şi Veneto din Italia.
Peninsula rămâne cel mai mare focar din Europa. Numărul deceselor a ajuns la 29, iar cel al persoanelor infectate este 1.049.
Alerta a ajuns şi la Roma după confirmarea unui prim caz în suburbiile oraşului.
Un consiler municipial a primit numeroase critici în mediul online, dupe ce a sugerat că răspândirea coronavirusului în Lombardia este provocată de români, francezi şi napoletani, pentru că aceştia nu respectă condiţile de igienă de bază.
În Franţa, au fost raportate peste 40 de cazuri noi. Autorităţile au anulat toate evenimentele cu adunări mai mari de 5.000 de oameni, iar oamenilor li s-a cerut să reducă la minim contactul fizic.
Olivier Veran, ministrul Sănătății din Franța - Vă sfătuiesc în mod formal să evitaţi strângerile de mână, să reduceţi contactul social fizic şi să renunţaţi inclusiv la pupatul pe obraz.
Între timp, a fost haos la bordul unei nave de croaziere blocate în Caraibe, de teama virusului ucigaş. Mai mulţi pasageri aflaţi la capătul răbdării s-au luat bătaie. Scandalagii au fost opriţi de angajaţi care au intervenit cu sprayul cu piper.
Mexicul a acordat vasului permisiunea de a debarca în cele din urmă şi a anunţat că toţi ce 8 suspecţi de coronavirus de la bord nu sunt infectaţi.
NASA a publicat mai multe imagini în care se poate observa cum gradul de poluare cu dioxid de nitrogen din China a scăzut semnificativ în ultima lună, în urma închiderii mai multor rafinării şi facilităţi industriale, dar şi a reducerii traficului.