COVID. Numărul infectărilor a crescut în Europa pentru a cincea săptămână la rând. Harta celor mai afectate țări
Numărul infectărilor a crescut în Europa pentru a cincea săptămână consecutiv. Spitalizările rămân stabile iar situaţia este în continuare etichetată drept "preocupare moderată", potrivit raportului publicat vineri de Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor.
De Redactia Observator la 06.08.2021, 18:28Incidența cazurilor noi în ultimele șapte zile (până la 1 august) în Uniunea Europeană (UE) și Spațiul Economic European (SEE) s-a ridicat la 214 la 100.000 de locuitori, în creștere cu 6% față de săptămâna precedentă, în timp ce rata mortalității a crescut la 4,7 la un milion de persoane, cu 30%.
Cipru are cel mai mare număr de cazuri la 100.000 de locuitori în ultimele 14 zile, cu 1.241,77, urmat de Spania (720,71) și Franța (414,27), în timp ce Polonia (4,29), Ungaria (8) și România (9,31), au cele mai mici rate.
ECDC consideră că situația din două țări Franța și Islanda este o ”preocupare majoră”, în alte 12 state (inclusiv Spania) este moderată și scăzută sau foarte scăzută în alte 16 țări.
Prognozele pentru următoarele două săptămâni indică o tendință „stabilă” atât în cazul infecțiilor, cât și al deceselor, rata ajungând la 224 de cazuri la 100.000 de locuitori și, respectiv, la 6,9 la un milion de persoane.
- Agenţia Europeană a Medicamentului spune că nu există suficiente date pentru a recomanda doza trei de vaccin: "E...
- Bilanţ de vaccinare anti-Covid în România, 6 august 2021. Peste 15.000 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore
- Europa și SUA resping apelul OMS de a întârzia doza a treia de vaccin pentru a trimite ser în țările sărace de...
Raportul săptămânal prognozează o tendință ascendentă de cazuri noi în 17 țări (Austria, Belgia, Bulgaria, Croația, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Islanda, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Norvegia, România și Suedia) și de decese în trei (Franța, Grecia și Spania).
ECDC subliniază că cea mai mare rată de noi infecții este înregistrată în rândul tinerilor, deși au fost observate în mai multe țări creșteri de infectări și spitalizări la persoanele în vârstă.