Antena Meniu Search
x

EMA spune că nu există suficiente date pentru a recomanda doza trei de vaccin: "E prea devreme"

Agenţia Europeană a Medicamentului spune că nu există date suficiente pentru a putea recomanda utilizarea celei de-a treia doze de vaccin, informează Reuters. Anunţul EMA vine în contextul în care mai multe ţări europene, printre care Germania şi Franţa, au informat că vor începe administrarea dozei trei la persoanele vulnerabile începând cu luna septembrie.

de Redactia Observator

la 06.08.2021, 18:23

Agenţia Europeană a Medicamentului spune că nu există suficiente date pentru a recomanda doza trei de vaccin: "E prea devreme să confirmăm dacă şi când o doză de supra-rapel va fi necesară"
- Profimedia

Agenţia Europeană a Medicamentului preciza încă de la jumătatea lunii iulie că nu deţine suficiente date pentru a recomanda utilizarea dozei trei şi că are nevoie de mai multe informaţii înainte de a da undă verde vaccinării.

"Deocamdată este prea devreme să confirmăm dacă şi când o doză de supra-rapel a vaccinurilor anti-COVID-19 va fi necesară, pentru că nu avem date suficiente din campaniile de vaccinare şi din studiile aflate în desfăşurare pentru a înţelege cât timp va dura protecţia oferită de vaccinuri", se arată în comunicatul EMA.

Nici Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) nu recomandă administrarea celei de-a trei doze. "Încă nu ştim cum, când şi dacă va fi nevoie de a treia doză. Ar putea exista anumite grupuri de persoane cu anumite afecţiuni medicale şi care ar putea avea nevoie de doze suplimentare, dar, în acest stadiu, noi cerem, aşa cum am făcut-o încă de la debutul vaccinărilor, să împărţim dozele de vaccinuri acolo unde putem să facem acest lucru", a declarat un purtător de cuvânt al OMS într-o conferinţă de presă organizată vineri.

După ce Franţa şi Germania au anunţat că vor începe vaccinarea cu doza trei în septembrie, la persoanele aflate în grupele de risc, un purtător de cuvânt al Comisiei Europene a declarat că deciziile de vaccinare aparţin fiecărui guvern în parte, dar a subliniat că aceste decizii trebuie "bazate pe ştiinţă, în concordanţă cu recomandările EMA".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » EMA spune că nu există suficiente date pentru a recomanda doza trei de vaccin: "E prea devreme"