Cum a ajuns un fermier canadian să plătească o amendă de 62.000$ din cauza unui emoticon inofensiv
Un fermier canadian este obligat să plătească o amendă de aproape 62.000 de dolari din cauza unei confuzii. Bărbatul a primit prin mesaj un contract şi a răspuns folosind emoticonul "Thumbs up" (n.r. degetul mare sus), care semnifică un acord, o aprobare.
De Redactia Observator la 08.07.2023, 17:03Cumpărătorul, Kent Mickleborough, a discutat cu fermierul Chris Achter la telefon și a trimis o fotografie a unui contract de livrare a cerealelor în noiembrie 2021, cerându-i fermierului „să confirme contractul” .
Chris Achter, proprietarul companiei agricole din Swift Current, Saskatchewan, a răspuns folosind emoji-ul "Thumbs up", scrie Reuters. Fermierul a declarat că a folosit acel simbol doar pentru a confirma că a primit poza. Însă, în momentul în care ar fi trebuit să onoreze comanda, aşa cum prevedea contractul, acest lucru nu s-a întâmplat.
Cei doi au ajuns în faţa unui judecător pentru a rezolva această confuzie. Cumpărătorul a explicat că contractele anterioare au fost confirmate printr-un mesaj scris, sugerând că acel emoji reprezintă acordul lui Achter cu termenii contractului. Fermierul a negat şi a explicat că nu ar folosi niciodată un astfel de simbol pe post de semnătură digitală. „Nu am avut timp să analizez contractul și am vrut doar să confirm că l-am primit”, scrie The Guardian.
Judecătorul i-a dat câştig de cauză clientului, citând definiţia emoji-ului "Thumbs up": simbolul este folosit pentru a exprima "consimțământul, aprobarea sau încurajarea în comunicarea digitală", potrivit BBC.
- Răsturnare de situaţie. Fiica generalului Serghei Surovikin neagă că acesta ar fi fost reținut în Rusia: Nu s-a...
- Reuters: OMS va declara aspartamul drept cancerigen. Este unul dintre cei mai cunoscuți îndulcitori alimentari
- Ucrainenii au doborât 4 aeronave ruseşti cu sistemul Patriot în Briansk. 11 piloţi au murit în cea mai neagră...
Magistratul a adăugat că, în timp ce o semnătură este "reprezentarea clasică” a confirmării identității cuiva, asta nu împiedică o persoană să folosească metode moderne - cum ar fi emoji-urile - pentru a confirma un contract.
„Suntem conştienţi că emoticonul "Thumbs up" este un mijloc netradițional de a "semna" un document. Dar, cu toate acestea, în aceste circumstanțe, aceasta a fost o modalitate validă de a transmite cele două scopuri ale unei "semnături", a spus el - pentru a identifica semnatarul, ceea ce se poate face folosind numărul de telefon al lui Achter și pentru a confirma acceptarea contractului.