Antena LIVE

Ruşii au urcat sisteme de rachete Pantsir pe acoperişurile unor clădiri oficiale. Putin se teme că Moscova va fi atacată. VIDEO

Război în Ucraina. Rușii au început să amplaseze pe mai multe clădiri administrative din Moscova, inclusiv pe clădirea ministerului Apărării, sisteme Pantsir-S1 de apărare antiaeriană concepute pentru a intercepta aeronave și rachete de croazieră. Acest lucru ar putea să indice faptul că autoritățile se pregătesc pentru un potențial atac îndreptat asupra capitalei Rusiei, relatează The Guardian. Aliații Ucrainei se reunesc azi la Ramstein pentru a decide un nou pachet militar. Washingtonul va trimite 59 de blindate Bradley şi 90 blindate pentru transport de trupe Stryker, dar nu şi tancuri grele M1 Abrams. 

De la 20.01.2023, 11:37
De ce au urcat ruşii sisteme de rachete Pantsir pe acoperişurile unor clădiri din Moscova Twitter

Sistemele de rachete Pantsir-S1, concepute pentru a intercepta aeronave și rachete, par să fi fost instalate deasupra mai multor clădiri administrative din centrul Moscovei, semnalând că ruşii se pregătesc de un potenţial atac îndreptat asupra capitalei. Kremlinul nu a comentat informaţiile despre amplasarea sistemelor de apărare aeriană pe clădirea Ministerului Apărării. I-a trimis pe jurnalişti la Ministerul Apărării. "Ei sunt responsabili pentru asigurarea securității țării în general și a capitalei în special".

Fotografiile publicate joi pe rețelele de socializare arătau că un sistem de rachete Pantsir a fost instalat pe acoperișul unei clădiri cu opt etaje, folosită de ministerul rus al Apărării. O filmare surprinde momentul în care sistemul de apărare aeriană este ridicat pe acoperișul unei clădiri din districtul Taganka din Moscova, la 4 km sud-est de Kremlin.

Sistemele cu rază scurtă spre medie sunt folosite pentru apărarea împotriva aeronavelor, elicopterelor și rachetelor de croazieră. Potrivit armatei ruse, ar putea fi folosite împotriva unor ținte mai mici, cum ar fi dronele militare sau comerciale, care au devenit omniprezente pe câmpul de luptă de când Vladimir Putin a invadat Ucraina pe 24 februarie 2022. 

Rușii urcă sisteme de rachete Pantsir pe acoperișurile clădirilor oficiale

Pe acelaşi subiect

Imaginile cu sistemele Pantsir din Moscova au apărut cu o zi înainte ca oficialii occidentali să se întâlnească la baza aeriană Ramstein din Germania pentru a decide probabil cel mai consistent pachet militar de la începutul războiului, inclusiv furnizarea de tancuri grele. Deși SUA au exclus tancurile grele M1 Abrams de pe lista lor, Franța și Germania dau semne că s-ar putea alătura Marii Britanii, în furnizarea unor astfel de vehicule de luptă.

SUA au promis deja un ajutor militar suplimentar de aproape 2 miliarde de dolari Ucrainei, inclusiv un sistem de protecție aeriană Patriot menit să protejeze orașele ucrainene de rachetele rusești. Oficialii ruși au emis avertismente înainte de întâlnire, încercând să descurajeze țările NATO să trimită arme mai avansate, susținând că acestea ar putea declanșa un conflict nuclear.

Oficialii militari ruși nu au confirmat imediat instalarea sistemelor de rachete. Cu toate acestea, mai multe instituții de presă din Rusia au relatat și despre desfășurarea sistemelor de rachete S-400 cu rază lungă de acțiune la Moscova în ultimele săptămâni. Sistemele S-400 și Pantsir-S1 sunt adesea folosite în tandem.

Aşa numiţii bloggerii militari pro-Kremlin şi pro-război au scris joi pe conturile de la Telegram că apariția sistemelor de rachete la Moscova arată că conducerea militară rusă este preocupată de posibile atacuri asupra orașelor ruseşti. "Înseamnă că (conducerea) înțelege perfect toate riscurile și înțelege că loviturile împotriva Moscovei și a altor regiuni sunt doar o chestiune de timp", a scris Alexander Kots, un popular jurnalist rus care susține războiul din Ucraina. "Este bine să începeți să planificați dinainte, nu după primele lovituri."

Apariția sistemelor de rachete defensive subliniază lipsa de succes a ruşilor în război, relatează The Guardian. Mai multe explozii misterioase au avut loc luna trecută în zone militare din Crimeea și la mai multe baze aeriene unde se aflau bombardiere strategice, adânc în teritoriul rusesc. Oficialii ucraineni au confirmat că au început să testeze drone cu rază lungă de acțiune care pot călători până la 1.000 km, adică ar putea ajunge la Moscova. "Este din ce în ce mai clar că Moscova se chinuie să contracareze amenințările aeriene din interiorul Rusiei", a evaluat anul trecut Ministerul Apărării din Marea Britanie.

Ți-a plăcut acest articol?

moscova rusia ucraina
Întrebarea zilei
Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Da

Nu

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Facebook WhatsApp LinkedIn Twitter Email
Stiri Sportive Citește și
Secretul din alimentația lui Ion Iliescu. Fostul președinte i-a uimit pe toți...
Fanatik.ro
Publicat 02.05.2024
Vestea așteptată de toți pensionarii din România. Anunțul de ultimă oră...
Fanatik.ro
Publicat 02.05.2024
Ce pensie va avea Klaus Iohannis
spotmedia.ro
Publicat 02.05.2024
HOROSCOP FINANCIAR Mai 2024: Zodiile care vor face avere și zodiile care riscă...
Gandul
Publicat 02.05.2024
Cu generații în urmă românii stăteau la cozi pentru mâncare. Acum, stau alții
Adevărul
Publicat 02.05.2024
Ce a putut să găsească un tâmplar atunci când a dărâmat un perete în...
A1
Publicat 01.05.2024
Horoscopul zilei de 3 mai 2024. Berbecii trebuie să facă pace cu trecutul. Află...
CaTine
Publicat 02.05.2024
Papanași sănătoși cu fulgi de ovăz. Rețeta cu smântână și dulceață...
spynews.ro
Publicat 26.04.2024
„Eram pedepsită constant”. Teodora Stoica spune cum a fost adolescența ei,...
GSP
Publicat 30.04.2024
Eroul român care a lansat celebra deviză „Pe aici nu se trece!”. Povestea...
Click.ro
Publicat 01.05.2024
Directoarea Twitter care dormea pe jos să-l susțină pe Elon Musk a ajuns la...
Useit
Publicat 01.05.2024
1 mai pe litoral 2024! Marile festivaluri și concerte ce deschid noul sezon estival
Money.ro
Publicat 23.04.2024
Tradiții și obiceiuri în Joia Mare. Ce este interzis să faci astăzi când...
Redacţia.ro
Publicat 02.05.2024
Medicul român care și-a ucis amanta și l-a rănit grav pe soțul femeii va fi...
libertatea.ro
Publicat 02.05.2024
Meghan Trainor a dezvăluit că ea și Daryl Sabara și-au reînnoit jurămintele....
ZU
Publicat 02.05.2024
Ciorbă de miel cu lobodă. Rețetă delicioasă pentru masa de Paște
Hello taste
Publicat 02.05.2024
Curiozitatea sexuală în funcție de vârstă: scurt ghid pentru părinți
Deparinti
Publicat 02.05.2024
O femeie care a cumpărat o valiză pierdută în aeroport a dezvăluit tot...
ziare.com
Publicat 02.05.2024
Halit Ergenç și-a sărbătorit ziua de naștere. La 54 de ani, actorul a avut...
Happy
Publicat 02.05.2024
Ce este poliartrita reumatoidă. Metode de tratament împotriva acestei afecțiuni...
Medicool
Publicat 02.05.2024
Florinel Coman l-a contactat pe Gigi Becali cu o cerere inadmisibilă! "Eşti...
orangesport.ro
Publicat 28.04.2024