Europa, sufocată de Covid-19. Anglia intră în carantină până pe 2 decembrie
Dacă autorităţile de la noi încă mai bâjbâie, în restul Europei se instituie restricţii dure, ca să se limiteze numărul infectărilor! Marea Britanie a intrat în carantină până pe 2 decembrie, Olanda închide anumite afaceri, iar Ungaria şi Italia interzic deplasările în timpul nopţii. Totuşi, faptul că anumite domenii de activitate sunt blocate, are efecte puternice asupra tuturor economiilor.
De Redactia Observator la 05.11.2020, 12:29- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Platforma care a prezis victoria lui Donald Trump scrie despre cine va câştiga alegerile în România. Clasamentul Polymarket
- Măsuri tot mai dure în Europa, în încercarea de a opri răspândirea virusului
- Se închid întregi sectoare, iar efectele economice sunt severe
- Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19
Cei 56 de milioane de locuitori ai Angliei au intrat, până pe 2 decembrie, în carantină, pentru a doua oară în acest an. Magazinele vor fi închise, cu excepţia celor ce vând bunuri de primă necesitate, iar cetăţenilor li se recomandă să rămână acasă cât mai mult timp cu putinţă.
Marea Britanie a înregistrat ieri aproape 500 de decese, cel mai mare număr zilnic din luna mai până acum. Premierul spune că evoluţia pandemiei l-a obligat să impună din nou carantina. Anglia se alătură astfel celorlalte provincii britanice care au impus restricţii asemănătoare. Ieri, englezii au luat cu asalt magazinele, dar şi frizeriile şi terasele restaurantelor pentru a profita de ultimele ore de aşa-zisă libertate.
Marea Britanie a înregistrat ieri aproape 500 de decese, cel mai mare număr zilnic din luna mai până acum. Premierul spune că evoluţia pandemiei l-a obligat să impună din nou carantina.
Boris Johnson, premierul Marii Britanii: Ne confruntăm acum cu o răspândire accentuată a acestui virus, pe care Camera Comunelor trebuie să o înfrunte cu măsurile pe care le-am propus. Acestea vor expira, după cum ştiu onorabilii parlamentari, la 2 decembrie.
Sâmbătă va intra în carantină, pentru trei săptămâni, şi Lituania. Ungaria a revenit la starea de urgenţă şi a impus restricţii de circulaţie în timpul nopţii. Confruntată cu o creştere explozivă a numărului de cazuri, Polonia ar putea intra şi ea în carantină.
Iar în Italia, restricţii severe au fost impuse în patru regiuni între care şi Lombardia, cea mai puternică economic.
O veste mai încurajatoare a venit din Belgia, ţara cu cea mai mare rată de infectare din Europa: numărul săptămânal al cazurilor de Covid-19 a scăzut pentru prima dată de la declanşarea noului val al pandemiei. Guvernul de la Bruxelles a decis redeschiderea librăriilor, măsură care nu este totuşi pe placul tuturor.
Virusul l-a contaminat şi pe Patriarhul Bisericii Ortodoxe din Serbia, Irinei, în vârstă de 90 de ani, care, însă, nu prezintă simptome. El a condus, recent, funeraliile mitropolitului din Muntenegru, răpus tot de Covid-19.
În Danemarca, premierul şi două treimi din miniştri s-au autoizolat după ce un alt membru al guvernului a fost testat pozitiv. Cabinetul a luat, totuşi, o măsură dureroasă: sacrificarea tuturor celor 17 milioane de nurci din crescătoriile daneze. Sute de danezi s-au infectat cu o formă a noului coronavirus care suferise o mutaţie în organismul nurcilor.
Diferitele restricţii impuse pe tot continentul afectează grav economia tuturor ţărilor. Motiv pentru care comisarul european al economiei a transmis noi avertismente privind riscul de intrare în recesiune.
Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa observator.tv@digitalag.ro.