O jurnalista rusă a fost ucisă într-un bombardament la Kiev. "Oksana Baulina filma distrugerile provocate de trupele rusești în capitala Ucrainei"
Oksana Baulina, jurnalistă la The Insider Russia, a murit la Kiev, în timp ce "desfășura o misiune editorială", anunță publicația. Jurnalista a ajuns în mijlocul bombardamentelor, în timp ce filma distrugerile provocate de trupele rusești în cartierul Podolski din capitala Ucrainei. Un alt civil a fost ucis, iar două persoane care o însoțeau au fost rănite, anunţă The Insider.
De Redactia Observator la 23.03.2022, 21:57Înainte de a se alătura echipei The Insider, Oksana a lucrat pentru Fundația Anticorupție. Ea a fost nevoită să părăsească Rusia după ce organizația a fost catalogată drept extremistă. În calitate de corespondent, Oksana a mers în Ucraina, unde a realizat mai multe reportaje în Lviv și Kiev.
"Vom continua să ne ocupăm de războiul din Ucraina, inclusiv de crimele de război ale Rusiei, cum ar fi bombardarea nediscriminatorie a zonelor rezidențiale în care au fost uciși civili și jurnaliști", anunţă The Insider în articolul despre moartea Oksanei Baulina.
Război Rusia - Ucraina, ziua 28
Războiul din Ucraina a intrat în a 28-a zi. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că discuțiile cu Rusia sunt în desfășurare.
- Război Rusia - Ucraina, ziua 28 LIVE TEXT. Ucraina susține că a oprit armata rusă la suburbiile Kievului. SUA...
- Ucraina cere lumii "să boicoteze Renault", companie care refuză să se retragă din Rusia: "Greşelile se plătesc,...
- Surse: Șefa băncii centrale a Rusiei a vrut să demisioneze, dar Putin a oprit-o. ”Plecarea ei ar fi fost...
Între timp, guvernul francez a specificat că nu există un acord de încetare a focului, după ce președintele Emmanuel Macron a vorbit separat cu omologii săi din Rusia și Ucraina, notează CNN.
În tot acest timp, președintele american Joe Biden plănuiește să aplice noi sancțiuni Rusiei. Se așteaptă ca anunţul să fie făcut joi, când va călători la Bruxelles pentru discuții cu liderii NATO și G7.
Tensiunile au atins un nou punct critic, după ce purtătorul de cuvânt al lui Putin a refuzat să excludă utilizarea armelor nucleare într-un interviu acordat marți pentru CNN, spunând că vor fi folosite doar în cazul unei ''amenințări existențiale'' la adresa Rusiei.
Rusia a lansat 1.100 de rachete, de la începutul războiului în Ucraina, estimează Pentagonul. În teren nu sunt multe schimbări de la o zi la alta. Trupele din zona capitalei încă sunt la aproximativ 15 kilometri dinspre nord-vest și aproximativ 30 dinspre est.
La Mariupol, ruşii au continuat să atace intens cu focuri de artilerie, dar şi cu lovituri de la mare distanţă. Oficialii americani spun că apărarea ucraineană a reuşit, în ultimele zile, să recâştige teren în unele zone de conflict.