Antena Meniu Search
x

Update Renault a decis să suspende activitatea la fabrica sa din Moscova după ce Ucraina a cerut lumii să boicoteze compania

Ministrul de externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, face apel la clienții și companiile din toată lumea să boicoteze Grupul Renault, companie care nu s-a retras din Rusia, după ce aceasta a invadat Ucraina.

de Redactia Observator

la 23.03.2022, 22:31

Ucraina cere lumii "să boicoteze Renault", companie care refuză să se retragă din Rusia: "Greşelile se plătesc, mai ales când se repetă"
- Profimedia

Producătorul francez de mașini Renault a anunțat că suspendă activitatea la fabrica sa din Moscova, la scurt timp după ce ministrul ucrinean de externe Dmytro Kuleba a cerut "lumii întregi să boicoteze compania"

Renault și-a reluat operațiunile la Moscova săptămâna aceasta, după ce a întrerupt lucrările în urma invaziei Ucrainei. Într-o declarație emisă miercuri seara, compania a subliniat că se conformează deja sancțiunilor internaționale împotriva Rusiei.

Astăzi, președintele Ucrainei a cerut Renault și altor companii franceze să părăsească Rusia, în timp ce s-a adresat parlamentului francez prin videoconferinţă. "Trebuie să înceteze să finanțeze crimele de femei și copii", le-a spus el parlamentarilor francezi.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

"Renault refuză să se retragă din Rusia. Nu ar trebui să surprindă pe nimeni că Renault sprijină un război brutal în Europa. Însă greșelile costă, mai ales când se repetă. Fac apel la clienții și afacerile din lume să boicoteze Grupul Renault", a scris, pe Twitter, ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba.

Zelenski, discurs în Parlamentul Franței. A comparat Mariupol cu Verdun, în 1916: "Oamenii sunt disperaţi, unii se roagă să moară"

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a cerut în Parlamentul Franţei un moment de reculegere în memoria ucrainenilor ucişi în războiul declanşat de Rusia. El a vorbit despre atrocităţile comise de armata rusă în ţara sa şi a făcut o comparaţie între situaţia oraşului Mariupol şi cea din Verdun, în Primul Război Mondial, în care sute de mii de oameni au murit.

Război Rusia - Ucraina, ziua 28

Războiul din Ucraina a intrat în a 28-a zi. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că discuțiile cu Rusia sunt în desfășurare.

Între timp, guvernul francez a specificat că nu există un acord de încetare a focului, după ce președintele Emmanuel Macron a vorbit separat cu omologii săi din Rusia și Ucraina, notează CNN.

În tot acest timp, președintele american Joe Biden plănuiește să aplice noi sancțiuni Rusiei. Se așteaptă ca anunţul să fie făcut joi, când va călători la Bruxelles pentru discuții cu liderii NATO și G7.

Tensiunile au atins un nou punct critic, după ce purtătorul de cuvânt al lui Putin a refuzat să excludă utilizarea armelor nucleare într-un interviu acordat marți pentru CNN, spunând că vor fi folosite doar în cazul unei ''amenințări existențiale'' la adresa Rusiei.

Rusia a lansat 1.100 de rachete, de la începutul războiului în Ucraina, estimează Pentagonul. În teren nu sunt multe schimbări de la o zi la alta. Trupele din zona capitalei încă sunt la aproximativ 15 kilometri dinspre nord-vest și aproximativ 30 dinspre est.

La Mariupol, ruşii au continuat să atace intens cu focuri de artilerie, dar şi cu lovituri de la mare distanţă. Oficialii americani spun că apărarea ucraineană a reuşit, în ultimele zile, să recâştige teren în unele zone de conflict.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Renault a decis să suspende activitatea la fabrica sa din Moscova după ce Ucraina a cerut lumii să boicoteze compania