Kamala Harris spune că nu se va întâlni cu Putin dacă Ucraina nu e reprezentată: "Putin ar fi stat la Kiev chiar acum dacă Trump era președinte"
A rămas mai puţin de o lună până când America îşi va alege noul preşedinte. Iar fiecare dintre candidaţi face eforturi să ajungă la cât mai mulţi americani pe final de campanie.
De Redactia Observator la 08.10.2024, 09:26- EDIŢIE SPECIALĂ Observator. Primele EXIT POLL-uri ale Alegerilor Prezidenţiale, ora 21:00, LIVE la Antena 1
- COMPARAŢIE. Prezenţa la vot pe ore în primul tur al alegerilor prezidenţiale din 2014, 2019 şi 2024
Candidata democrată la Casa Albă, Kamala Harris, a declarat într-un interviu difuzat luni că, dacă va fi aleasă preşedinte, nu se va întâlni cu Vladimir Putin pentru negocieri de pace dacă Ucraina nu va fi şi ea reprezentată.
"Nu bilateral, fără Ucraina, nu. Ucraina trebuie să aibă un cuvânt de spus în ceea ce priveşte viitorul Ucrainei", a declarat vicepreşedintele american în cadrul emisiunii 60 Minutes de la CBS când a fost întrebată dacă s-ar întâlni faţă în faţă cu liderul rus pentru a negocia încetarea războiului.
Kamala Harris spune că nu se va întâlni cu Putin dacă Ucraina nu este reprezentată
"Ca preşedinte, ați sprijini efortul de extindere a NATO pentru a include Ucraina?", a fost întrebată.
- Donald Trump şi Kamala Harris sunt la egalitate în sondaje. Care va fi surpriza din octombrie
- Alegeri în SUA 2024. Statele care vor decide câştigătorul în cursa pentru Casa Albă
- Sondaj electoral în SUA. Kamala Harris şi Donald Trump stagnează în intenţiile de vot, cu o lună înainte de...
- Numărul dezabonărilor la Netflix s-a triplat în SUA după ce fondatorul Reed Hastings a anunţat că o susţine pe...
"Toate acestea sunt chestiuni pe care le vom aborda atunci când se va ajunge la acel punct. Chiar acum, susținem capacitatea Ucrainei de a se apăra împotriva agresiunii Rusiei. Vladimir Putin ar fi stat la Kiev chiar acum dacă Donald Trump ar fi fost președinte", spune Kamala Harris.
Administraţia preşedintelui Joe Biden a respins anterior orice discuţii cu Putin. De asemenea, Harris şi-a reiterat criticile la adresa politicilor rivalului republican Donald Trump privind Ucraina, descriindu-le drept o „capitulare” în faţa invaziei lansate de Moscova în februarie 2022.
Trump a criticat anterior ajutorul militar şi financiar masiv al Washingtonului pentru Ucraina şi a insistat că ar putea ajunge rapid la un acord de pace cu Putin. Kievul se teme că un astfel de acord ar implica cedarea către Rusia a teritoriului din estul Ucrainei pe care l-a capturat de la invazie. Între timp, Harris a declarat că se va ocupa de oferta Ucrainei de a adera la alianţa militară NATO „dacă şi când se va ajunge la acel punct”.